Suiker in Belgische frisdranken met kwart gezakt sinds 2000 | RetailDetail

Suiker in Belgische frisdranken met kwart gezakt sinds 2000

Suiker in Belgische frisdranken met kwart gezakt sinds 2000

Sinds 2000 is de hoeveelheid suiker in frisdranken die in België worden verkocht met 25% gedaald: daarmee doet België het beter dan het Europese gemiddelde, dat op 22% ligt. Dat is onder andere te danken aan het onderzoekscentrum van Coca-Cola in ons land.

Populariteit zero-drankjes

“Dat België het beter doet dan de rest van Europa komt vooral omdat de sector hier sneller is begonnen met het zoeken naar alternatieven. Coca-Cola heeft hier een belangrijk onderzoekscentrum, waardoor ons land vaak een proefterrein is voor nieuwe, suikerarme dranken”, zegt David Marquenie, secretaris-generaal van de VIWF, de sectorvereniging van de Belgische water- en frisdrankindustrie, aan De Tijd.

 

Daarnaast zijn er nog enkele factoren die er voor zorgen dat er in België minder suiker te vinden is in frisdrank: zo is ‘water met een smaakje’ in België populairder dan in andere Europese landen. Eén op de drie verkochte frisdranken in ons land is bovendien van de light- of zero-variant, alleen het Verenigd Koninkrijk doet beter met 44%.

 

Tot slot doet ook de politiek zijn duit in het zakje: in juni van vorig jaar werd er daarom door de sector een convenant getekend met minister van Volksgezondheid De Block, waarin wordt beloofd de hoeveelheid calorieën per drankje met 5% te verminderen. “De sector heeft ook beloofd dit op te volgen en de daling van suiker te monitoren. In de loop van dit jaar zullen we onderzoeken hoeveel suiker er aanwezig is in frisdranken op de Belgische markt”, stelt Marquenie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert socialeshoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Back to top