Tot 75 jobs weg bij Coca-Cola Anderlecht | RetailDetail

Tot 75 jobs weg bij Coca-Cola Anderlecht

Tot 75 jobs weg bij Coca-Cola Anderlecht
Foto Shutterstock

Bij Coca-Cola in Anderlecht verdwijnen 50 tot 75 van de 218 banen in een reorganisatie die past in de Europese besparingsplannen van het concern. Welke diensten de afslanking precies treft, moet vrijdag duidelijk worden.

Nieuwe reorganisatie

Coca-Cola heeft het niet onder de markt in West-Europa: de frisdrankengigant heeft het moeilijk om de terugval in de verkoop van zijn suikerhoudende icoon op te vangen met het lanceren van nieuwe producten. Dat leidde al tot diverse besparingsplannen, maar de nieuwste treft nu opnieuw de vestiging van het bedrijf in Anderlecht. Het einde dreigt voor 50 tot 75 banen bij Coca-Cola Services, dat werkt aan nieuwe producten, verpakkingen, kwaliteitssystemen en koelapparatuur.

 

Anderlecht heeft daartoe het tweede grootste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum ter wereld voor de groep, en is ook de uitvalbasis voor heel wat West-Europese teams. In welke afdelingen de grootste klappen vallen, moet vrijdag duidelijk worden op een nieuwe bijzondere ondernemingsraad. In oktober vorig jaar vielen al eens 26 ontslagen bij het bedrijf: toen werden vooral kaderfuncties getroffen.

 

Coca-Cola European Partners, dat de diverse bottelarijen en de distributiecentra van de groep overkoepelt, valt buiten de reorganisatieplannen. Naast drie Belgische productievestigingen in Antwerpen, Chaudfontaine en Gent, telt het concern in België distributiecentra in Antwerpen, Gent, Hasselt en Heppignies en een technisch servicecenter voor koeltoestellen in Londerzeel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.