Tot 75 jobs weg bij Coca-Cola Anderlecht

Tot 75 jobs weg bij Coca-Cola Anderlecht
Foto Shutterstock

Bij Coca-Cola in Anderlecht verdwijnen 50 tot 75 van de 218 banen in een reorganisatie die past in de Europese besparingsplannen van het concern. Welke diensten de afslanking precies treft, moet vrijdag duidelijk worden.

Nieuwe reorganisatie

Coca-Cola heeft het niet onder de markt in West-Europa: de frisdrankengigant heeft het moeilijk om de terugval in de verkoop van zijn suikerhoudende icoon op te vangen met het lanceren van nieuwe producten. Dat leidde al tot diverse besparingsplannen, maar de nieuwste treft nu opnieuw de vestiging van het bedrijf in Anderlecht. Het einde dreigt voor 50 tot 75 banen bij Coca-Cola Services, dat werkt aan nieuwe producten, verpakkingen, kwaliteitssystemen en koelapparatuur.

 

Anderlecht heeft daartoe het tweede grootste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum ter wereld voor de groep, en is ook de uitvalbasis voor heel wat West-Europese teams. In welke afdelingen de grootste klappen vallen, moet vrijdag duidelijk worden op een nieuwe bijzondere ondernemingsraad. In oktober vorig jaar vielen al eens 26 ontslagen bij het bedrijf: toen werden vooral kaderfuncties getroffen.

 

Coca-Cola European Partners, dat de diverse bottelarijen en de distributiecentra van de groep overkoepelt, valt buiten de reorganisatieplannen. Naast drie Belgische productievestigingen in Antwerpen, Chaudfontaine en Gent, telt het concern in België distributiecentra in Antwerpen, Gent, Hasselt en Heppignies en een technisch servicecenter voor koeltoestellen in Londerzeel.