Tweede donutshop Dunkin’ opent in Wijnegem

Doos met donuts van Dunkin'
Foto: ifoodijourney / Shutterstock.com

De openingsdatum van de tweede Belgische Dunkin’ donutwinkel is bekend: op 7 oktober opent die in Wijnegem. Aan de eerste opening in juni kwam de politie nog te pas.

 

Twee maanden later

Met een tweetal maanden vertraging, opent op 7 oktober dan toch de tweede Belgische winkel van de Amerikaanse donutketen Dunkin’ - opnieuw in de Antwerpse regio: na het Centraal Station volgt nu het winkelcentrum van Wijnegem. Oorspronkelijk werd aangekondigd dat de vestiging er "zeker in augustus" zou komen, maar dat is - mogelijk door de coronamaatregelen - toch iets later geworden.

 

Op de vooravond van de eerste opening, op de De Keyserlei dichtbij het Centraal Station van Antwerpen, werd een honderdtal enthousiaste klanten nog uiteen gedreven door de politie. Ze maakten zich klaar om voor de winkel te kamperen, omdat de keten traditiegetrouw een jaar lang gratis donuts belooft aan de eerste honderd klanten. Omwille van het samenscholingsverbod tijdens de coronacrisis mochten ze echter niet blijven.

 

Ook deze keer maken liefhebbers kans op een jaar gratis donuts, maar nu moeten gegadigden eerst online een doos van minstens twaalf donuts bestellen. De eerste vijftig kunnen op de eerste openingsdag hun bon – en donuts – gaan ophalen, al maken ook fysieke bezoekers aan de shop nog kans op een jaarabonnement op het gebak. In totaal ziet Dunkin’ ruimte voor vijftien vestigingen in België, waarbij franchisepartner Roberto Fava ook in Brussel een opening voorbereidt.