VitaMinis veroveren de wereld | RetailDetail

VitaMinis veroveren de wereld

VitaMinis veroveren de wereld

Voor klanten van Delhaize in België zijn de VitaMinis een bekend fenomeen geworden, nadat de pluchen knuffels vorig jaar een overdonderend succes waren. Dit jaar keren ze terug, maar niet enkel in België zijn ze een succes.

 

Tientallen miljoenen

Vorig jaar gingen er bij Delhaize 1,6 miljoen knuffels over de toonbank, naast nog eens 400.000 stickeralbums en 50 miljoen zakjes met stickers en kaarten. Delhaize twijfelde er dus niet aan om ook dit jaar met de actie op de proppen te komen.

 

De VitaMinis zijn echter geen eigendom van Delhaize, maar wel van TCC Global, dat het concept ook in andere landen verkoopt. “Dit is een van onze meest succesvolle producten. Ze zitten in 20 verschillende landen: van Duitsland over Portugal en Italië tot zelfs Zuid-Afrika. Reken maar op tientallen miljoenen stuks. Telkens is er een gezondheidsverhaal aan gekoppeld en moeten ze kinderen aanzetten om meer groenten en fruit te eten”, zegt Philip Cornelissens, verkoopsdirecteur voor België en Luxemburg, aan het Nieuwsblad.

 

Ook in Nederland zijn ze dit jaar te verkrijgen. Daar is het Lidl dat de VitaMinis aanbiedt, tot spijt van Delhaize in België. “Dat hebben we gezien”, zegt Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize. “Jammer. Maar de firma die de rechten over de actie heeft, beloofde ons dat er geen knuffels de grens over zullen steken. We hebben exclusiviteit voor België.”

 

Ideale mix voor geslaagde campagne

Het succes van de VitaMinis is volgens Stefan Van Rompaey, hoofdredacteur bij RetailDetail, geen toeval. “Ze vormen de ideale mix voor een geslaagde campagne: kinderen en gezondheid. Daar zijn consumenten de dag van vandaag mee bezig. Iedereen zoekt gezondere producten en wil ook de kinderen die gezonde levenswijze oplepelen.”

 

Dat de VitaMinis in België en Nederland op hetzelfde moment te vinden zijn, heeft dan weer te maken met een gat in de kalender, tussen de feestdagen en de volgende grote feestdag. “Na de feestdagen zijn de portefeuilles van de klanten wat leger en is er ook – los van Valentijn – niet direct een groot momentum om klanten te lokken. Deze is er een goeie voor. Het zal zeker opbrengen. Al moet je er ook wel zuinig op zijn. Pak je er te veel mee uit, dan zijn de klanten die VitaMinis op een dag beu. Eén keer op een jaar is meer dan genoeg”, aldus Van Rompaey.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Back to top