Amazon opent winkel bij Tmall van Alibaba | RetailDetail

Amazon opent winkel bij Tmall van Alibaba

Amazon opent winkel bij Tmall van Alibaba

De Amerikaanse online reus Amazon heeft een winkel geopend op de online marktplaats van het Chinese Alibaba, Tmall. Het opent dus een winkel bij zijn grootste concurrent, om zo zelf sneller te groeien binnen China.

Commissie betalen

Handelaars die een winkel openen op Tmall moeten bij de verkoop van producten een commissie betalen aan Alibaba. Dat wil dus zeggen dat Amazon nu moet betalen aan zijn lokale concurrent wanneer het producten verkoopt.

 

Toch wil Amazon die stap nemen, omdat het moeilijk voet aan de grond krijgt in China. In het derde kwartaal van vorig jaar had het een marktaandeel van slechts 1,3 procent, terwijl dat van Tmall maar liefst 57,6 procent was. In 2013 was China goed voor 3 procent van de totale omzet van Amazon wereldwijd, terwijl er in China een enorm online potentieel aanwezig is.

 

Amazon lijkt dus te beseffen dat het niet zelfstandig kan groeien in China en gaat nu op zoek naar naambekendheid en verkoop via een concurrent. Alibaba heeft momenteel ongeveer 80 procent van de online markt in China in handen. Ook heel wat andere grote merken, zoals Apple, Nike en Gap, hebben een online winkel op Tmall om zo eenvoudiger te Chinese consument te bereiken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top