Amazon opent winkel bij Tmall van Alibaba

Amazon opent winkel bij Tmall van Alibaba

De Amerikaanse online reus Amazon heeft een winkel geopend op de online marktplaats van het Chinese Alibaba, Tmall. Het opent dus een winkel bij zijn grootste concurrent, om zo zelf sneller te groeien binnen China.

Commissie betalen

Handelaars die een winkel openen op Tmall moeten bij de verkoop van producten een commissie betalen aan Alibaba. Dat wil dus zeggen dat Amazon nu moet betalen aan zijn lokale concurrent wanneer het producten verkoopt.

 

Toch wil Amazon die stap nemen, omdat het moeilijk voet aan de grond krijgt in China. In het derde kwartaal van vorig jaar had het een marktaandeel van slechts 1,3 procent, terwijl dat van Tmall maar liefst 57,6 procent was. In 2013 was China goed voor 3 procent van de totale omzet van Amazon wereldwijd, terwijl er in China een enorm online potentieel aanwezig is.

 

Amazon lijkt dus te beseffen dat het niet zelfstandig kan groeien in China en gaat nu op zoek naar naambekendheid en verkoop via een concurrent. Alibaba heeft momenteel ongeveer 80 procent van de online markt in China in handen. Ook heel wat andere grote merken, zoals Apple, Nike en Gap, hebben een online winkel op Tmall om zo eenvoudiger te Chinese consument te bereiken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top