Asics mag retailers niet van marktplaatsen bannen

Asics mag retailers niet van marktplaatsen bannen

De Duitse concurrentiewaakhond heeft het Japanse sportschoenenmerk Asics verboden om zijn retailers nog langer te bannen van online marktplaatsen. Asics wilde niet dat zijn producten zo online verkocht werden "ter bescherming van het merk".

Te veel hinder voor verkopers

Asics had dat verbod opgelegd, omdat het zo wilde proberen om het imago van het merk te waarborgen: dat zou immers gedevalueerd worden als de schoenen op marktplaatsen werden verkocht. Ook Nike en Adidas doen dit in Duitsland en ook naar hen lopen onderzoeken. Adidas versoepelde wel al zijn beleid.

 

Naast het verkopen op marktplaatsen mogen verkopers het logo van het merk niet gebruiken om online reclame te maken en mochten de producten niet voorkomen op vergelijkingssites.

 

Het Duitse Bundeskartellamt is echter van mening dat de kleine en middelgrote verkopers veel hinder ondervinden van dat verbod en dat ze het verlies van online bereik niet ergens anders konden compenseren. Daarnaast zorgt het verbod voor oneerlijke prijsconcurrentie en is het een "de facto verbod op internethandel".

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

01/12/2017

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

Mobiele opmars in de Verenigde Staten tijdens Black Friday en Cyber Monday

29/11/2017

Tijdens het voorbije weekend met Black Friday en Cyber Monday is er in de Verenigde Staten sprake geweest van een flinke opmars in verkopen via mobiele toestellen. Toch blijft de gemiddelde verkoopwaarde op mobiel flink achter.

Alibaba onthult zijn hightech winkel van de toekomst

24/11/2017

De geautomatiseerde supermarkten van Amazon Go zijn er nog niet of Alibaba heeft er al een antwoord op klaar. De Chinese e-tailreus presenteert Tmall Supermart, een supermarkt boordevol technologie: van virtuele paskamers tot gezichtsherkenning.

Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

17/11/2017

Volgende week vrijdag is het weer Black Friday en dan wordt er flink met kortingen gestrooid bij heel wat retailers. Coolblue wil die drukte echter voorblijven en lanceert vandaag Blue Friday.

Back to top