Oprichters Skype ontwikkelen ‘boodschappenrobot’ | RetailDetail

Oprichters Skype ontwikkelen ‘boodschappenrobot’

Oprichters Skype ontwikkelen ‘boodschappenrobot’

In het Verenigd Koninkrijk wordt een robot getest die al vanaf 2016 boodschappen tot aan je deur kan bezorgen. Starship, zo heet de robot, is ontwikkeld door twee oprichters van Skype.

Starship brengt boodschappen voor amper één pond

Krijgen we binnenkort onze boodschappen uit de supermarkt aan huis geleverd door een zelfrijdende robot? Wel als het van Ahti Heinla en Janus Friist, twee mede-oprichters van Skype afhangt. Zij ontwikkelden Starship, een gerobotiseerd karretje dat twee boodschappentassen tot bij de klant thuis brengt voor amper één pond. Via een app kan de klant het traject van de robot volgen en, bij aankomst, de koffer openen en er de bestelling uitnemen.

 

Eens de wijk in kaart gebracht, rijdt Starship voor 99% autonoom dankzij camera's, een gps, gyroscopen en voorgeïnstalleerde kaarten. Bij problemen neemt een operator van op afstand de besturing over. De robot rijdt op het voetpad, tegen een snelheid van 4 mijl per uur (wat ongevallen met andere voetgangers moet voorkomen).

 

Enkele Starship-prototypes worden momenteel uitgetest in Londen. De bedenkers hopen in het voorjaar van 2016 te starten met heuse pilootprojecten. Een van de eerste is gepland in de wijk Greenwich in East London. Starship moet snel uitgroeien tot een alternatief voor leveringen met drones, waar Amazon en sinds kort ook Walmart mee bezig zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top