Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Duizendtal handelaars aangesloten

In nog geen twee jaar tijd heeft Storesquare een vaste stek veroverd in het Belgische online landschap. “Storesquare is uitgegroeid tot een heus e-commerceplatform met 600.000 maandelijkse bezoekers en meer dan 245.000 unieke producten”, zegt Xavier Bouckaert, CEO van Roularta Media Group (dat 65% van de aandelen controleert). “Onze gezonde ambitie is om in 2018 de grootste Belgische online shop te worden.”

 

De Belgische consument lijkt de weg naar Storesquare alvast gevonden te hebben. Tijdens de eerste tien maanden van 2017 werd al dertien keer meer omzet gegenereerd dan in de eerste tien maanden van 2016. Ook de handelaars ontdekken het platform volop: sinds de start van Storesquare begin 2016 zijn al een kleine duizend handelaars aangesloten. Storesquare verwacht in december de kaap van het miljoen online shoppers op maandbasis te ronden.

 

Ambitieuze expansieplannen

Gesterkt door dat succes gaat Storesquare zijn blik nu op Nederland richten. De komst van een extra aandeelhouder (naast Roularta, Unizo en KBC) past perfect in dat plaatsje: ING België, onderdeel van de Nederlandse bankreus ING. Het platform zal zo meteen ook kunnen profiteren van de marktkennis en de expertise van de Nederlanders wanneer het binnen enkele maanden de grens oversteekt. De plannen zijn concreet, maar een timing is nog niet bekend. Met de intrede van ING België in het kapitaal van Storesquare wordt het Belgische e-commerceplatform gewaardeerd op 15,6 miljoen euro.

 

Maar ook in eigen land zit Storesquare niet stil. In het voorjaar van 2018 lanceert het platform een oplossing voor de Vlaamse apotheken om zo duizenden parafarmaceutische producten te ontsluiten voor miljoenen consumenten. “Parafarma is de logische en eenvoudige eerste stap. Maar er komt ook een oplossing voor de verkoop van geneesmiddelen op voorschrift”, klinkt het. Storesquare wil daartoe een netwerk van honderden echte offline apotheken creëren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

E-commerce weegt op het rendement van de fysieke supermarkt

05/06/2018

E-commerce zet het businessmodel van de fysieke supermarkten op termijn onder druk, berekende financieel retailspecialist Marshoek. Toch moeten supermarkten door die zure appel heen bijten, klinkt het evenwel.

Plussize-merk Paprika verlegt de focus naar Duitsland

31/05/2018

Paprika, een modemerk voor dames met een maatje meer, is van start gegaan in Duitsland en koestert er grote ambities. Ook in Frankrijk wil het retailmerk fors groeien, maar in Nederland matigt de groep de verwachtingen.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.