Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Duizendtal handelaars aangesloten

In nog geen twee jaar tijd heeft Storesquare een vaste stek veroverd in het Belgische online landschap. “Storesquare is uitgegroeid tot een heus e-commerceplatform met 600.000 maandelijkse bezoekers en meer dan 245.000 unieke producten”, zegt Xavier Bouckaert, CEO van Roularta Media Group (dat 65% van de aandelen controleert). “Onze gezonde ambitie is om in 2018 de grootste Belgische online shop te worden.”

 

De Belgische consument lijkt de weg naar Storesquare alvast gevonden te hebben. Tijdens de eerste tien maanden van 2017 werd al dertien keer meer omzet gegenereerd dan in de eerste tien maanden van 2016. Ook de handelaars ontdekken het platform volop: sinds de start van Storesquare begin 2016 zijn al een kleine duizend handelaars aangesloten. Storesquare verwacht in december de kaap van het miljoen online shoppers op maandbasis te ronden.

 

Ambitieuze expansieplannen

Gesterkt door dat succes gaat Storesquare zijn blik nu op Nederland richten. De komst van een extra aandeelhouder (naast Roularta, Unizo en KBC) past perfect in dat plaatsje: ING België, onderdeel van de Nederlandse bankreus ING. Het platform zal zo meteen ook kunnen profiteren van de marktkennis en de expertise van de Nederlanders wanneer het binnen enkele maanden de grens oversteekt. De plannen zijn concreet, maar een timing is nog niet bekend. Met de intrede van ING België in het kapitaal van Storesquare wordt het Belgische e-commerceplatform gewaardeerd op 15,6 miljoen euro.

 

Maar ook in eigen land zit Storesquare niet stil. In het voorjaar van 2018 lanceert het platform een oplossing voor de Vlaamse apotheken om zo duizenden parafarmaceutische producten te ontsluiten voor miljoenen consumenten. “Parafarma is de logische en eenvoudige eerste stap. Maar er komt ook een oplossing voor de verkoop van geneesmiddelen op voorschrift”, klinkt het. Storesquare wil daartoe een netwerk van honderden echte offline apotheken creëren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Picnic breidt uit in Nederland en Duitsland

16/04/2018

Picnic Duitsland start met grote ambities: binnen zes maanden wil de Nederlandse online supermarkt al winst boeken in Noordrijn-Westfalen. In eigen land rolt Picnic zijn leveringsdienst dan weer uit naar Noord-Brabant.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.