Unizo haalt uit naar Bol.com | RetailDetail

Unizo haalt uit naar Bol.com

Unizo haalt uit naar Bol.com
Bol.com

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

 

“Wij zijn de kabouters die het werk doen”

“Als je producten via Bol.com verkoopt, geef je commerciële informatie aan een concurrent.” Dat zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo, aan Gazet Van Antwerpen. “Bol.com ziet dan welke van jouw producten populair zijn en kan beslissen om die zelf te verkopen.” Hij raadt handelaars aan om hun producten te verkopen via Storesquare, het onlineplatform dat door Roularta werd gelanceerd... in samenwerking met Unizo.

 

Van Assche deed zijn uitspraak naar aanleiding van een conflict tussen de Antwerpse gadgetwinkel Fans en Bol.com. De internetwinkel haalde enkele producten van zijn platform en begon ze vervolgens zelf te verkopen, tegen een lagere prijs. Iets wat wel vaker voorkomt volgens Nico Volckeryck, zaakvoerder van Fans en voorzitter van de Antwerpse Unizo-afdeling. “Wij zijn de kabouters die het werk doen en zij lopen met het geld weg,” meent hij.

 

Bol.com ontkent dat dit een systematische praktijk is. “Wij willen een goede relatie hebben met onze partners,” zegt woordvoerder Roos Franssen. Wel kan het voorkomen dat Bol.com producten van zijn marktplaats haalt wanneer ze ‘onredelijk hoog geprijsd’ zijn, klinkt het.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Gratis verzending voor leden Bol.com Select

08/08/2018

In navolging van Amazon voert Bol.com zijn lidmaatschapsservice op: Select-leden kunnen nu het hele assortiment gratis bezorgd krijgen. Althans, als ze de lidmaatschapskost betalen.

Lagere omzet, hogere winst voor Ahold Delhaize

08/08/2018

Terwijl de omzet van Ahold Delhaize onder druk staat in de Verenigde Staten, bevestigt Delhaize in België de positieve trend die in het eerste kwartaal werd ingezet, met dank aan de tovergroentjes. Online ligt de groep op koers.

“Oké Google”: Retailers aan de slag met Google Assistent

26/07/2018

Vanaf nu kan je bestellen bij Albert Heijn, bol.com en Jumbo door tegen je smartphone te praten. Google Assistent, de spraakassistent van Google, is beschikbaar in het Nederlands en Nederlandse retailers gaan er al gretig mee aan de slag.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.