Zeeman stapt in tweedehandsmarkt

Zeeman

Ook Zeeman gaat tweedehandskleding verkopen. Onder de naam ‘Resale’ biedt de textielketen vanaf vandaag een selectie gebruikte kleding aan in zes Nederlandse filialen.

 

Sociale component

Het gaat om baby-, kinder- en dameskleding. Voorlopig liggen de Resale-items enkel in de winkels van Alphen, Amsterdam Osdorp, Den Haag, Maastricht, Nieuwegein en Nijmegen. Klanten kunnen er ook terecht om hun gebruikte kleding in te leveren. Het is de bedoeling om het project in de loop van het jaar nog sterk uit te breiden, schrijft het AD.

 

De ingezamelde kleding komt in eerste instantie bij Het Goed terecht, een sociale onderneming met 28 kringloophuizen en vijf textielsorteercentra in Nederland. "We doen het echt lokaal, in de winkels wordt ingezameld, wij doneren de ingezamelde kleding aan Het Goed en na het sorteren kopen we de door hen gemaakte selectie in", legt topman Erik-Jan Mares uit. Kledingstukken die de selectie niet halen, worden zoveel mogelijk gerecycleerd.

 

Het Resale-concept werd eerder al uitgetest in de winkel in Osdorp. Vooral jongeren reageerden enthousiast en daarom introduceert Zeeman het nu in vijf bijkomende filialen.