L’Esplanade in Louvain-la-Neuve mag uitbreiden | RetailDetail

L’Esplanade in Louvain-la-Neuve mag uitbreiden

L’Esplanade in Louvain-la-Neuve mag uitbreiden

De Raad van State heeft besloten dat het winkelcentrum L’Esplanade in Louvain-la-Neuve mag uitbreiden. Het verwerpt zo de klacht van de stad Waver, die bezorgd is over de impact van de uitbreiding op de eigen winkels.

50 procent meer winkeloppervlakte

Daarom had Waver aan de Raad van State gevraagd om de socio-economische vergunning voor de uitbreiding te vernietigen. Die uitbreiding zal ervoor zorgen dat L’Esplanade, dat in handen is van Klépierre, zijn winkeloppervlakte met de helft zal optrekken en dat het aantal winkels stijgt van 104 naar 160.

 

Waver is van mening dat die uitbreiding het evenwicht in het stedelijk netwerk tussen Waver, Ottignies en Louvain-La-Neuve zal verstoren. Zo vreest de stad een overaanbod aan winkels met consumentenelektronica, waarvan er nu een aantal te vinden zijn op het grondgebied van Waver.

 

De Raad van State stelt echter dat de uitbreiding een positief effect kan hebben, vooral dan op vlak van concurrentie en mobiliteit. Het vindt bovendien dat Waver zelf een voordeel zou hebben bij een nietigverklaring van de vergunning.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse tonen in verschillende winkels van het failliete Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Nieuw winkelcentrum in Heusden krijgt goedkeuring

26/02/2018

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft de nodige vergunningen goedgekeurd voor een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan. Het project is goed voor een investering van 11 miljoen euro en moet 35 voltijdse jobs opleveren

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Back to top