L’Esplanade in Louvain-la-Neuve mag uitbreiden

L’Esplanade in Louvain-la-Neuve mag uitbreiden

De Raad van State heeft besloten dat het winkelcentrum L’Esplanade in Louvain-la-Neuve mag uitbreiden. Het verwerpt zo de klacht van de stad Waver, die bezorgd is over de impact van de uitbreiding op de eigen winkels.

50 procent meer winkeloppervlakte

Daarom had Waver aan de Raad van State gevraagd om de socio-economische vergunning voor de uitbreiding te vernietigen. Die uitbreiding zal ervoor zorgen dat L’Esplanade, dat in handen is van Klépierre, zijn winkeloppervlakte met de helft zal optrekken en dat het aantal winkels stijgt van 104 naar 160.

 

Waver is van mening dat die uitbreiding het evenwicht in het stedelijk netwerk tussen Waver, Ottignies en Louvain-La-Neuve zal verstoren. Zo vreest de stad een overaanbod aan winkels met consumentenelektronica, waarvan er nu een aantal te vinden zijn op het grondgebied van Waver.

 

De Raad van State stelt echter dat de uitbreiding een positief effect kan hebben, vooral dan op vlak van concurrentie en mobiliteit. Het vindt bovendien dat Waver zelf een voordeel zou hebben bij een nietigverklaring van de vergunning.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Belgische winkelcentra sluiten jaar positief af

23/01/2018

De Belgische winkelcentra die deel uitmaken van de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers hebben 2017 kunnen afsluiten met iets meer bezoekers dan een jaar eerder. De 16 aangesloten winkelcentra kregen samen 89,6 miljoen bezoekers over de vloer. 

Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over

22/01/2018

Het Nederlandse Eurocommercial Properties krijgt het Woluwe Shopping Center in handen, nadat het bod van het vastgoedbedrijf - 425 miljoen euro - aanvaard werd.

Uplace nog steeds niet opgegeven

19/01/2018

Uplace is nog niet van plan om de handdoek in de ring te werpen en is in samenspraak met de gemeente Machelen op zoek naar oplossingen om het winkelcentrum toch nog een plaats te geven.

Winkelcentra AG Real Estate sluiten jaar positief af

17/01/2018

De zeven winkelcentra van vastgoedgroep AG Real Estate hebben het voorbije jaar iets meer bezoekers over de vloer gehad dan in 2016. Dat was met name te danken aan een sterke prestatie van het Brusselse City2.

Vijf procent meer bezoekers voor Waasland Shopping Center

15/01/2018

Waasland Shopping Center mocht in 2017 5% meer bezoekers verwelkomen, goed voor 6,34 miljoen bezoekers in totaal. Die klanten kwamen ook steeds vaker van ver.

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Back to top