Lidl probeert Tivoli-project in Antwerpen te reanimeren

Shutterstock

Meer dan drie jaar bleef het stil rond het Tivoli-project van Lidl in Antwerpen. De versdiscounter legde intussen zijn oor te luisteren bij de omwonenden en presenteert volgende week de aangepaste plannen.

 

“Eerst praten met de buurt, dan pas vergunning aanvragen”

 

Op de voormalige Cashwell-site in Antwerpen (tussen de Markgravelei, de Pyckestraat en de Van Trierstraat) willen Lidl en projectontwikkelaar Immpact al langer een discount, eengezinswoningen, appartementen en lofts realiseren. Na aanhoudend protest van buurtcomité Tivoli2018 vond het consortium het echter raadzaam om de stedenbouwkundige aanvraag in te trekken.

 

Nu is bekend dat Lidl vorige maand verschillende gesprekken heeft gevoerd met omwonenden. “We hebben de nieuwe plannen voorgesteld en input gevraagd”, zegt woordvoerder Isabelle Colbrandt in Gazet van Antwerpen. “Zo zijn er onder meer aanpassingen gebeurd aan de verkeersstromen en de in- en uitritten van de ondergrondse parkeergarage. Volgende week woensdag organiseren we een uitgebreid infomoment op de site, tussen 15 en 17 uur. We willen eerst terugkoppelen met de buurt voor we een nieuwe stedenbouwkundige vergunning aanvragen.”

 

Of de buurtbewoners de vernieuwde plannen nu wel zullen zien zitten, valt nog af te wachten. Behalve een stedenbouwkundige vergunning moet Lidl overigens ook nog een nieuwe socio-economische vergunning krijgen van de stad Antwerpen. Volgende week weten we of het Tivoli-project alsnog kans maakt op een doorstart.