Schoten krijgt Aldi, Lidl en Colruyt op 300 meter van elkaar

Schoten krijgt Aldi, Lidl en Colruyt op 300 meter van elkaar
Shutterstock

De nieuwe Aldi aan de Paalstraat in Schoten is nog niet open, of concurrent Lidl plant al en nieuwbouw pal naast de Aldi. En zeggen dat nog geen 300 meter verderop al een Colruyt actief is: het wordt drummen in Schoten.

Huidige Lidl moest verhuizen

Versdiscounter Lidl zat tot nog toe in een pand waar vroeger diepvriesketen Covee een vestiging had: aan de Zaatstaat in Schoten, langs het kanaal Dessel-Schoten. Die winkel moet daar nu echter weg omdat een projectontwikkelaar er 200 woningen wil optrekken.

 

Omdat een terugkeer naar de oorspronkelijke site van Lidl (in bedrijvenpark Bloemendaal) uitgesloten was omwille van stedenbouwkundige beperkingen, kocht Lidl aan de Paalstraat een lap grond in de schaduw van de nieuwe Aldi, die op 2 november eerstkomende zijn deuren opent - en op een 300 meter van de Colruyt, die daar al een tijdje op volle toeren draait.

 

“Het nieuwe filiaal zal groter zijn dan het huidige en in totaal iets meer dan 1.400 m² aan winkeloppervlakte tellen”, zegt Isabelle Colbrandt van Lidl. “Deze winkel, met inrit via de Paalstraat, zal achter een nieuw te bouwen huizenrij komen te staan. Ook die huizen zal Lidl bouwen." Wanneer de winkel zal openen, is nog niet bekend. "Tot zolang blijft de bestaande Lidl alleszins open", klinkt het.