Vastgoed

Westland Shopping Center sluit tijdelijk de deuren

Devimo Consult, de eigenaar van het Westland Shopping Center, heeft besloten om het winkelcentrum tijdelijk te sluiten nadat zaterdag een deel van het valse plafond in het gebouw is losgekomen.

Convoi wacht op nieuw leven

Het containerwinkeldorp Convoi op het Eilandje in Antwerpen krijgt een nieuwe invulling. Leegstandsbeheerder FMT heeft het uit het faillissement overgenomen van de curator.

Luiks winkelcentrum Médiacité in Amerikaanse handen

Het Luikse winkelcentrum Médiacité is in Amerikaanse handen beland: vastgoedfonds CBRE Global Investors neemt het over van projectontwikkelaar Wilhem & Co. Een overnamebedrag werd niet vrijgegeven, maar financiële kranten gewagen van zowat 250 miljoen euro.

Nederlanders en cosmeticaketens veroveren Belgische winkelstraten

Het Belgische retailvastgoedlandschap werd dit jaar gekenmerkt door twee opvallende trends: er lijkt maar geen stop te staan op de Nederlandse expansiedrang en onder de nieuwkomers zijn er opvallend veel buitenlandse cosmeticaketens.

Brusselse rechtbank deblokkeert bouw winkelcentra in Namen en Verviers

De Brusselse rechtbank heeft de deal rond de bouw van twee nieuwe winkelcentra in Namen en Verviers goedgekeurd. City Mall krijgt daarbij het project Au fil de'l eau in Verviers in handen, terwijl Besix het winkelcentrum Le côté verre in Namen mag bouwen.

Gewestelijk Bestemmingsplan voor NEO goedgekeurd

De Brusselse regering heeft een nieuwe versie van het Gewestelijk Bestemmingsplan goedgekeurd, waarbij de nodige aanpassingen zijn gebeurd om het winkelcentrum NEO neer te poten in de omgeving van de Heizel.

Winkelcomplex op site Witloofveiling Kampenhout?

De Gentse projectontwikkelaar MG Real Estate koestert plannen om een winkelcentrum te bouwen op de site van de BelOrta-witloofveiling in Kampenhout. Die gebouwen staan zo goed als leeg sinds de veiling verhuisde naar Sint-Katelijne-Waver.

Verzet groeit tegen bouw winkelcentrum Mozaïk nabij Moeskroen

Al bijna 17 jaar duurt de lijdensweg van Mozaïk, het winkelcentrum dat moet verrijzen in Moeskroen. Al drie keer werd de vergunningsaanvraag geweigerd, en ook de vierde poging stuit op flink wat weerstand.

JLL BeLux vernieuwt bestuur

Vastgoedbedrijf JLL heeft zijn bestuur voor de Belgisch-Luxemburgse tak vernieuwd. Jean-Philip Vroninks is de nieuwe algemeen directeur, terwijl België en Luxemburg met Adrian Glatt en Vincent Van Brée ook nieuwe verantwoordelijken voor 'capital markets' krijgen.

Winkelvastgoed houdt stand ondanks moeilijke markt

De impact van e-commerce verandert het fysieke winkellandschap, maar de winkelverhuur blijft op peil. Retailers uit het middensegment zoeken wel steeds vaker retailparken op. 

Kristof Restiau nieuwe directeur Redevco Belgium

Vastgoedspecialist Redevco Belgium heeft Kristof Restiau aangesteld als de nieuwe algemeen directeur. Hij volgt op 1 januari Eric Van Dyck op, die die functie al sinds oktober 2010 bekleedde.

Besix bouwt winkelcentrum in Namen, City Mall in Verviers

De handelsrechtbank van Brussel heeft Besix aangeduid als de ontwikkelaar van het winkelcentrum Côté Verre in Namen. Voor het winkelcentrum Au fil de l’eau in Verviers werd dan weer City Mall uit Brussel aangeduid.

Colruyt nieuwe eigenaar van Bergpoort-site in Sint-Pieters-Leeuw

Eind oktober werd de Bergpoort-site, waar de gemeente Sint-Pieters-Leeuw tot vorig jaar een gemeenteloods en een containerpark uitbaatte, openbaar verkocht. Op de recentste gemeenteraad is nu bevestigd dat het hoogste bod afkomstig is van Colruyt: 2.975.000 euro.

Supermarktwonen moet ruimte supermarkten beter benutten

Uit een onderzoek van de KU Leuven en de Universiteit Gent blijkt dat heel wat sites van supermarkten veel beter benut kunnen worden. Zo kunnen er boven honderden supermarkten woningen komen, bijvoorbeeld op daken waar nu geparkeerd wordt.

Aantal retailparken in opmars

In België is het aantal retailparken volgens de Group Hugo Ceusters – SCMS aan een opmars bezig: elk jaar komen er gemiddeld twee tot drie bij, al wordt daarbij wel vaker gekozen voor een kleinere oppervlakte.

Ontwikkelaar wil Docks Bruxsel al verkopen

Ontwikkelaar Equilis heeft de procedure opgestart om het splinternieuwe winkelcentrum Docks Bruxsel van de hand te doen. Als het van Equilis afhangt, wordt de verkoop volgend jaar al afgerond.

Neo-project rond Heizel nog steeds op schema voor 2021

De ontwikkeling van Neo, het project voor de herontwikkeling van de buurt rond de Heizel in Brussel, zit nog steeds op schema. Van dat project maakt ook het winkelcentrum The Mall of Europe deel uit.

Huurprijzen topwinkelstraten dalen

Uit een rapport van vastgoedmakelaar Cushman & Wakefield blijkt dat de twee duurste winkelstraten terug wereld hun huurprijzen hebben zien dalen. Dat is het gevolg van de concurrentie van de online markt.

Benelux belangrijke stap in expansie internationale merken

In een nieuw rapport stelt vastgoeddienstverlener JLL dat de grote steden in de Benelux een belangrijke uitvalsbasis zijn voor de expansie van internationale merken in Europa. Dat is vooral te danken aan de centrale ligging.

Back to top