Colruyt Group introduceert in haar Laagste Prijzen-winkels verse Belgische edamame. Met deze lokaal geteelde jonge sojabonen – een primeur voor het land – bevestigt de retailer zijn steun voor Belgische landbouw en duurzame producten.
Slechts twee maanden beschikbaar
Edamame of jonge, onrijpe sojabonen, zijn vooral populair als snack of bijgerecht, bijvoorbeeld bij sushi. Ze worden kort gestoomd of gekookt en onderscheiden zich door hun zoete smaak en hoge voedingswaarde. Dit product was tot nu toe enkel beschikbaar in diepvriesvorm, maar met de introductie van verse edamamebonen breidt Colruyt Group haar aanbod uit: ze zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in porties van 200 gram onder het submerk Boni Plan’t in de versmarkt van de Colruyt-supermarkten.
De edamamebonen zijn geteeld door De Aardappelhoeve uit Tielt, een langdurige partner van Colruyt Group. De teelt begon rond half mei, de oogst vond begin deze maand plaats. Voorlopig zijn de bonen maximaal twee maanden beschikbaar in de Colruyt-winkels. Op termijn overweegt de retailer ze in te vriezen, zodat ze het hele jaar door verkrijgbaar zijn. “We willen eerst de marktreactie afwachten voordat we verdere stappen ondernemen”, zegt Kristof Bellemans, aankoper bij Colruyt Group.
Lokaal geteelde edamame is een duurzamer alternatief voor geïmporteerde producten, vaak uit China. De teelt draagt bij aan een gezonde bodemstructuur en is minder afhankelijk van gewasbeschermingsmiddelen. Bovendien past het product perfect in de opmars van peulvruchten als plantaardige eiwitbron, aldus de retailer


