"Amazon bijna klaar om kassaloze Go te lanceren" | RetailDetail

"Amazon bijna klaar om kassaloze Go te lanceren"

"Amazon bijna klaar om kassaloze Go te lanceren"
@Shutterstock

Volgens sommige bronnen werft Amazon momenteel bouwmanagers en marketeers aan voor zijn Amazon Go-team. Dat wijst er mogelijk op dat de supermarkt zonder personeel nu ook echt in de startblokken staat.

Opening uitgesteld

Het voorbije jaar sleutelde Amazon druk aan zijn Amazon Go-concept, dat in december vorig jaar nog werd voorgesteld als de eerste levensmiddelenwinkel die bemande kassa's zou vervangen door een ingenieus staaltje "wandel gewoon buiten"-technologie. Het concept is even aantrekkelijk als het eenvoudig is: klanten stappen de winkel binnen, nemen wat ze nodig hebben, betalen via hun Amazon-rekening en vermijden zo lange wachtrijen aan de kassa.

 

Technologische problemen bleven echter stokken in de wielen steken van Amazons nieuwe winkelconcept, dat gebruik zal maken van detectietechnologie vergelijkbaar met de technologie achter zelfrijdende wagens. De aangekondigde lancering van Amazon Go bleef tot dusver uit. Amazon voert nog steeds experimenteren uit in een winkelruimte van 170 m² in het centrum van de Amerikaanse stad Seattle, en lijkt nu goed op weg om de technologie op punt te krijgen. Een bron dichtbij het Amazon Go-team onthulde dat nu ook marketeers en bouwmanagers gezocht worden om het team te versterken.

 

Amazon Go wordt Amazons meest ambitieuze poging ooit om de ervaring van de klant te verbeteren en zijn reputatie op het vlak van eenvoud en gemak te versterken. Het nieuwe winkelconcept komt er nadat het bedrijf zich een plaats eigen maakte op de levensmiddelenmarkt met de overname eerder dit jaar van Whole Foods Market. Met de nieuwe winkel hoopt Amazon de link te leggen tussen zijn vertrouwde e-commercebusiness en de nieuwe 'bakstenen' ambities. Over de echte lanceerdatum Go is echter nog niets bekend: Amazon weigert alle commentaar naar aanleiding van de informatie die uitlekte rond zijn aanwervingsprocedures voor het Go-team.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Back to top