"Amazon bijna klaar om kassaloze Go te lanceren" | RetailDetail

"Amazon bijna klaar om kassaloze Go te lanceren"

"Amazon bijna klaar om kassaloze Go te lanceren"
@Shutterstock

Volgens sommige bronnen werft Amazon momenteel bouwmanagers en marketeers aan voor zijn Amazon Go-team. Dat wijst er mogelijk op dat de supermarkt zonder personeel nu ook echt in de startblokken staat.

Opening uitgesteld

Het voorbije jaar sleutelde Amazon druk aan zijn Amazon Go-concept, dat in december vorig jaar nog werd voorgesteld als de eerste levensmiddelenwinkel die bemande kassa's zou vervangen door een ingenieus staaltje "wandel gewoon buiten"-technologie. Het concept is even aantrekkelijk als het eenvoudig is: klanten stappen de winkel binnen, nemen wat ze nodig hebben, betalen via hun Amazon-rekening en vermijden zo lange wachtrijen aan de kassa.

 

Technologische problemen bleven echter stokken in de wielen steken van Amazons nieuwe winkelconcept, dat gebruik zal maken van detectietechnologie vergelijkbaar met de technologie achter zelfrijdende wagens. De aangekondigde lancering van Amazon Go bleef tot dusver uit. Amazon voert nog steeds experimenteren uit in een winkelruimte van 170 m² in het centrum van de Amerikaanse stad Seattle, en lijkt nu goed op weg om de technologie op punt te krijgen. Een bron dichtbij het Amazon Go-team onthulde dat nu ook marketeers en bouwmanagers gezocht worden om het team te versterken.

 

Amazon Go wordt Amazons meest ambitieuze poging ooit om de ervaring van de klant te verbeteren en zijn reputatie op het vlak van eenvoud en gemak te versterken. Het nieuwe winkelconcept komt er nadat het bedrijf zich een plaats eigen maakte op de levensmiddelenmarkt met de overname eerder dit jaar van Whole Foods Market. Met de nieuwe winkel hoopt Amazon de link te leggen tussen zijn vertrouwde e-commercebusiness en de nieuwe 'bakstenen' ambities. Over de echte lanceerdatum Go is echter nog niets bekend: Amazon weigert alle commentaar naar aanleiding van de informatie die uitlekte rond zijn aanwervingsprocedures voor het Go-team.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.