Beperkte versoepelingen voor Nederlandse winkels

Shutterstock.com

Vanaf zaterdag zou winkelen op afspraak in Nederland weer mogelijk worden. Het is een van de versoepelingen die het kabinet wil doorvoeren. De horeca en de cultuursector zouden wel sowieso dicht moeten blijven.

 

Winkelen op afspraak

In Nederland geldt al sinds half december een soort lockdown, waarbij enkel de essentiële winkels zoals bijvoorbeeld supermarkten, open mogen blijven. De strenge regels lopen in principe tot en met morgen.

 

Het kabinet zit momenteel bijeen om zich te buigen over eventuele aanpassingen van de coronamaatregelen. Aangezien de gevolgen van de omikronvariant van het coronavirus minder erg lijken te zijn dan aanvankelijk gevreesd, is de roep om versoepelingen vanuit diverse hoeken steeds luider gaan klinken.

 

Volgens de NOS zou winkelen op afspraak bij niet-essentiële winkels vanaf zaterdag alvast weer toegelaten zijn. Ook een afspraak maken bij de kapper of ander contactberoep wordt opnieuw mogelijk. De beperkingen met betrekking tot de openingsuren zouden dan weer wel blijven bestaan. De horeca en cultuursector zouden nog niet moeten rekenen op een heropening.