BoekenVoordeel vraagt faillissement aan in Nederland

Shutterstock.com

De winkelketen BoekenVoordeel, die ook in België actief is, heeft gisteren het faillissement aangevraagd in Nederland. De Belgische tak van het bedrijf zou voorlopig (?) buiten schot blijven.

 

Geen akkoord met verhuurders

Volgens de retailer had het geen zin meer om door te gaan: de onderneming heeft de voorbije weken wel een poging gedaan om met de verhuurders alsnog een akkoord te sluiten, maar slechts een deel van de verhuurders wilde daarin meestappen, meldt het FD. Het faillissement betekent dat de 86 Nederlandse vestigingen van de keten de deuren moeten sluiten.

 

BoekenVoordeel heeft ook 26 winkels in België, die buiten de faillissementsaanvraag zouden vallen. Niettemin merkt Het Laatste Nieuws op dat ook de Belgische webshop van het bedrijf momenteel “door omstandigheden” geen bestellingen aanvaardt.

 

BoekenVoordeel heeft zijn hoofdkantoor in Almere. Naast boeken brengt de winkelketen onder meer wenskaarten en bordspellen aan de man. In 2014 nam het bedrijf de failliete keten Free Record Shop over. Een deel van de stock werd nadien verkocht via BoekenVoordeel.