Boze belegger wil verkoop Hema blokkeren

Gevel winkel van retailer Hema
Foto: Hindrik Johannes de Groot / Shutterstock.com

Een schuldeiser van Hema sleept de retailer voor de rechtbank: hij eist de betaling van de rente die hij tegoed heeft. Daardoor kan het verkoopproces van de keten evenwel vertraging oplopen.

 

Achterstallige rente

Op 15 juli hoorde beurshandelaar Alco Pieren van Hema rente te ontvangen op zijn achtergestelde lening, maar hij kreeg daar nog geen cent van en trekt daarom nu naar de rechtbank. Pieren eist betaald te worden alvorens de retailketen overgenomen wordt door een nieuwe eigenaar. 

 

Pieren, die al in 2013 goed was voor een geschat vermogen van acht miljoen euro, argumenteert dat de cashpositie van 140 miljoen euro van Hema voldoende is om de rentes nog uit te keren aan obligatiehouders van de keten. Door te procederen, dreigt hij ermee in afwachting de verkoop van Hema te blokkeren.

 

Rechtszaken zullen blijven

De retailer maakt er zich evenwel niet druk over: "Dit is in lijn met onze verwachtingen, dus er zullen altijd gerechtelijke procedures volgen", zegt een woordvoerder tegen De Telegraaf. De keten heeft naar eigen zeggen alle vertrouwen in een goede afloop. Eerder trokken ook al andere schuldeisers naar de rechtbank.

 

In hoeverre gedoodverfde overnemer Parcom zich door de rechtszaken laat afschrikken, is niet geweten. Aangezien naast Jumbo-familie Van Eerd ook voormalige eigenaar Marcel Boekhoorn, die de keten koste wat het kost terug wil, mee zou investeren, lijkt de kans op opgeven echter klein.