Brasschaat pakt leegstand Bredabaan aan | RetailDetail

Brasschaat pakt leegstand Bredabaan aan

Brasschaat pakt leegstand Bredabaan aan
Shutterstock

Het gemeentebestuur van Brasschaat heeft City Cubes de opdracht gegeven om op zoek te gaan naar tijdelijke invullingen voor leegstaande panden op de Bredabaan, de lokale winkelstraat.

 

Geen concurrentie

In een eerste fase moet City Cubes vooral eigenaars van leegstaande panden zover krijgen dat ze de winkels ook tijdelijk verhuren aan pop-upwinkels. “We willen zoveel mogelijk pop-ups zien op de Bredabaan. City Cubes zal ons daarbij begeleiden. Misschien krijgen de mensen die de pop-ups openen de smaak te pakken en willen ze blijven”, zegt economieschepen Philip Cools aan GVA.

 

Die pop-ups mogen wel geen extra concurrentie vormen voor de aanwezige handelaars op de Bredabaan. ““De pop-ups moeten een aanvulling vormen op het bestaande aanbod. Dat zal natuurlijk niet makkelijk zijn, maar het is het proberen waard”, aldus Cools. Het gemeentebestuur merkt de voorbije 18 maanden al een daling in het aantal leegstaande winkels, maar wil met dit project die daling versnellen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Acht inzichten die we onthouden van het Trade & Shopper Marketing Congress

14/06/2018

Niks dan enthousiaste reacties noteerden we op het Trade & Shopper Marketing Congress van RetailDetail en LD&Co. De grote bereidheid van sprekers en deelnemers om onderling inzichten uit te wisselen was opmerkelijk. Wat we onthielden?

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.

Karstadt wil het warenhuis heruitvinden in Berlijn-Tegel

12/06/2018

Karstadt opent op de Berlijnse luchthaven Tegel voor het eerst in dertig jaar een gloednieuw warenhuis in de hoofdstad. De nieuweling moet een baken van vernieuwing worden, met een uniek aanbod dat volledig is aangepast aan de locatie.