Brasschaat pakt leegstand Bredabaan aan

Brasschaat pakt leegstand Bredabaan aan
Shutterstock

Het gemeentebestuur van Brasschaat heeft City Cubes de opdracht gegeven om op zoek te gaan naar tijdelijke invullingen voor leegstaande panden op de Bredabaan, de lokale winkelstraat.

 

Geen concurrentie

In een eerste fase moet City Cubes vooral eigenaars van leegstaande panden zover krijgen dat ze de winkels ook tijdelijk verhuren aan pop-upwinkels. “We willen zoveel mogelijk pop-ups zien op de Bredabaan. City Cubes zal ons daarbij begeleiden. Misschien krijgen de mensen die de pop-ups openen de smaak te pakken en willen ze blijven”, zegt economieschepen Philip Cools aan GVA.

 

Die pop-ups mogen wel geen extra concurrentie vormen voor de aanwezige handelaars op de Bredabaan. ““De pop-ups moeten een aanvulling vormen op het bestaande aanbod. Dat zal natuurlijk niet makkelijk zijn, maar het is het proberen waard”, aldus Cools. Het gemeentebestuur merkt de voorbije 18 maanden al een daling in het aantal leegstaande winkels, maar wil met dit project die daling versnellen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blind naar de supermarkt: AH en Carrefour werken aan toegankelijkheid

23/01/2018

Een supermarkt is een doolhof als je slecht ziet. Albert Heijn neemt daarom deel aan een ‘hackathon’ om boodschappen doen voor blinde of slechtziende shoppers toegankelijker te maken, terwijl bij Carrefour in Mons medewerkers zijn opgeleid om te helpen.

Analyse: Bompard maakt slechts een beetje komaf met taboes bij Carrefour

23/01/2018

Carrefour-CEO Alexandre Bompard wond er geen doekjes om tijdens de presentatie van zijn transformatieplan: de groep staat voor een culturele omwenteling. Daarbij moeten alle taboes van tafel. Echte verrassingen blijven echter uit en over België is er voorlopig geen nieuws…

Dochterbedrijf Alibaba op weg naar België

23/01/2018

Het Chinese Alibaba bekijkt de mogelijkheid om een filiaal van dochterbedrijf Ant Financial te openen in Brussel. Dat bedrijf is gespecialiseerd in financiële producten, zoals Alipay. Een definitieve beslissing over het filiaal is er nog niet genomen.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zes Limburgse gemeenten willen handelskern versterken

22/01/2018

De Limburgse gemeenten Beringen, Bilzen, Leopoldsburg, Lommel, Maaseik en Tongeren lanceren een nieuw plan dat de handelskern in die gemeenten moet versterken Lokale handelaars zullen zelf kunnen meedenken rond de nieuwe strategie.

Dit zijn de populairste webshops in België

18/01/2018

Nieuwe cijfers brengen de favoriete webwinkels in kaart van de Belgische internetgebruikers in 2017. Amazon domineert, maar naast de grote internationale spelers zijn ook de tweedehandssites opvallend populair.  

Back to top