Cash Converters Elsene heropend na grondige facelift | RetailDetail

Cash Converters Elsene heropend na grondige facelift

Cash Converters Elsene heropend na grondige facelift

Cash Converters, de marktleider in de verkoop van tweedehandse goederen, heeft zopas zijn winkel in Elsene een volledig nieuwe inrichting gegeven.

Van productwinkel naar gezellige ruimte

"Het is van wezenlijk belang dat de klant zich op zijn gemak voelt. Daarom werd geopteerd voor houten materialen, veel licht en ruimte, een functionele winkel. Kortom: alles wat kan bijdragen tot een gezellige sfeer", zegt Frédéric Van Hoecke van ontwerper Retail Office. Hij had de opdracht gekregen om de bestaande 'productwinkels' om te toveren tot "gezellige ruimtes waar beleving, advies van specialisten en het aangename gevoel een goede vondst of zaak te hebben gedaan, primeren".

 

Topman Kurt Rens van Cash Converters België ziet ook effecten voor zijn medewerkers: "De nieuwe look & feel van de winkels versterkt nog de goede sfeer. Voor onze mensen is het heel belangrijk dat het contact met de klanten kan gebeuren in een omgeving die transparantie en eerlijkheid uitstraalt."

 

28 vestigingen in ons land

In 2017 viert Cash Converters, de wereldleider in kwaliteitstweedehands met meer dan 700 winkels wereldwijd, zijn twintigjarige aanwezigheid op Belgische bodem. Om dat op een passende wijze te vieren, krijgen alle 28 winkels in ons land een grondige facelift. "Zo moeten ze nog beter beantwoorden aan de verwachtingen van de actuele en toekomstige klanten", zegt Rens, die ook heeft uitgeteld dat zijn Belgische klantenaantal het miljoen al overstijgt.

 

Ook al kent de sector van de tweedehands een groot succes op het internet, toch is de belangstelling voor echte, fysieke winkels groot: "Velen verkiezen een zekere veiligheid en respect van hun privacy. Ze willen dan ook liever met ons onderhandelen, in onze winkels, met ons personeel dat speciaal hiervoor opgeleid is, in plaats van een rechtstreekse onderhandeling te moeten aangaan met een potentiële koper", besluit Kurt Rens.

 

In 2014 steeg de omzet van Cash Converters België met 6% tot ruim 50 miljoen euro. Daarmee lag de groei wel wat lager dan de +9,5% die de Belgische tak in 2013 nog liet optekenen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


“Coolblue doet z’n stinkende best om klanten blij te maken”

23/02/2018

Een retailer die met humor het verschil maakt: het kan. Als je erin slaagt klanten blij te maken, hoef je nauwelijks in reclame te investeren, zegt Matthias De Clercq, manager van Coolblue België. Hij spreekt op het RetailDetail Omnichannel Congress.

150e Belgische Action opent de deuren

23/02/2018

Winkelketen Action opent op 24 februari haar 150e Belgische vestiging, in Nieuwpoort. De eerste Belgische winkel van Action opende in 2005, vorig jaar werden er nog zeventien nieuwe vestigingen neergepoot.

Nieuwe Europese garantierichtlijnen niet overal goed onthaald

23/02/2018

Het Europees Parlement heeft vandaag een voorstel goedgekeurd om de garantieregels voor heel Europa te harmoniseren. Die beslissing wordt door Comeos op applaus onthaald, maar Unizo ziet het dan weer als een gemiste kans.

Handelaars richten eigen netwerk op tegen winkelcriminaliteit

23/02/2018

Comeos, de Belgische federatie voor handel en diensten, heeft in samenwerking met de politie het Commerce Information Network (COMIN) opgericht. Dat moet handelaars helpen georganiseerde winkelcriminaliteit aan te pakken.

Blokker wil in 2019 opnieuw winst maken

23/02/2018

Met de Nederlandse winkelketen Blokker gaat het stilaan de juiste kant op, althans volgens CEO Casper Meijer. Hij verwacht wel dat Blokker dit jaar nog een verlies zal moeten slikken, maar mikt op winst in 2019.

KaDeTe, ’s werelds eerste startup-supermarkt, opent in Berlijn

22/02/2018

In Berlijn opent volgende maand KaDeTe, ’s werelds eerste startupsupermarkt. De fysieke marktplaats geeft startende merken en bedrijven de kans om in contact te komen met consumenten en inkopers.

Back to top