Cash Converters Elsene heropend na grondige facelift | RetailDetail

Cash Converters Elsene heropend na grondige facelift

Cash Converters Elsene heropend na grondige facelift

Cash Converters, de marktleider in de verkoop van tweedehandse goederen, heeft zopas zijn winkel in Elsene een volledig nieuwe inrichting gegeven.

Van productwinkel naar gezellige ruimte

"Het is van wezenlijk belang dat de klant zich op zijn gemak voelt. Daarom werd geopteerd voor houten materialen, veel licht en ruimte, een functionele winkel. Kortom: alles wat kan bijdragen tot een gezellige sfeer", zegt Frédéric Van Hoecke van ontwerper Retail Office. Hij had de opdracht gekregen om de bestaande 'productwinkels' om te toveren tot "gezellige ruimtes waar beleving, advies van specialisten en het aangename gevoel een goede vondst of zaak te hebben gedaan, primeren".

 

Topman Kurt Rens van Cash Converters België ziet ook effecten voor zijn medewerkers: "De nieuwe look & feel van de winkels versterkt nog de goede sfeer. Voor onze mensen is het heel belangrijk dat het contact met de klanten kan gebeuren in een omgeving die transparantie en eerlijkheid uitstraalt."

 

28 vestigingen in ons land

In 2017 viert Cash Converters, de wereldleider in kwaliteitstweedehands met meer dan 700 winkels wereldwijd, zijn twintigjarige aanwezigheid op Belgische bodem. Om dat op een passende wijze te vieren, krijgen alle 28 winkels in ons land een grondige facelift. "Zo moeten ze nog beter beantwoorden aan de verwachtingen van de actuele en toekomstige klanten", zegt Rens, die ook heeft uitgeteld dat zijn Belgische klantenaantal het miljoen al overstijgt.

 

Ook al kent de sector van de tweedehands een groot succes op het internet, toch is de belangstelling voor echte, fysieke winkels groot: "Velen verkiezen een zekere veiligheid en respect van hun privacy. Ze willen dan ook liever met ons onderhandelen, in onze winkels, met ons personeel dat speciaal hiervoor opgeleid is, in plaats van een rechtstreekse onderhandeling te moeten aangaan met een potentiële koper", besluit Kurt Rens.

 

In 2014 steeg de omzet van Cash Converters België met 6% tot ruim 50 miljoen euro. Daarmee lag de groei wel wat lager dan de +9,5% die de Belgische tak in 2013 nog liet optekenen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.