Cash Converters Elsene heropend na grondige facelift

Cash Converters Elsene heropend na grondige facelift

Cash Converters, de marktleider in de verkoop van tweedehandse goederen, heeft zopas zijn winkel in Elsene een volledig nieuwe inrichting gegeven.

Van productwinkel naar gezellige ruimte

"Het is van wezenlijk belang dat de klant zich op zijn gemak voelt. Daarom werd geopteerd voor houten materialen, veel licht en ruimte, een functionele winkel. Kortom: alles wat kan bijdragen tot een gezellige sfeer", zegt Frédéric Van Hoecke van ontwerper Retail Office. Hij had de opdracht gekregen om de bestaande 'productwinkels' om te toveren tot "gezellige ruimtes waar beleving, advies van specialisten en het aangename gevoel een goede vondst of zaak te hebben gedaan, primeren".

 

Topman Kurt Rens van Cash Converters België ziet ook effecten voor zijn medewerkers: "De nieuwe look & feel van de winkels versterkt nog de goede sfeer. Voor onze mensen is het heel belangrijk dat het contact met de klanten kan gebeuren in een omgeving die transparantie en eerlijkheid uitstraalt."

 

28 vestigingen in ons land

In 2017 viert Cash Converters, de wereldleider in kwaliteitstweedehands met meer dan 700 winkels wereldwijd, zijn twintigjarige aanwezigheid op Belgische bodem. Om dat op een passende wijze te vieren, krijgen alle 28 winkels in ons land een grondige facelift. "Zo moeten ze nog beter beantwoorden aan de verwachtingen van de actuele en toekomstige klanten", zegt Rens, die ook heeft uitgeteld dat zijn Belgische klantenaantal het miljoen al overstijgt.

 

Ook al kent de sector van de tweedehands een groot succes op het internet, toch is de belangstelling voor echte, fysieke winkels groot: "Velen verkiezen een zekere veiligheid en respect van hun privacy. Ze willen dan ook liever met ons onderhandelen, in onze winkels, met ons personeel dat speciaal hiervoor opgeleid is, in plaats van een rechtstreekse onderhandeling te moeten aangaan met een potentiële koper", besluit Kurt Rens.

 

In 2014 steeg de omzet van Cash Converters België met 6% tot ruim 50 miljoen euro. Daarmee lag de groei wel wat lager dan de +9,5% die de Belgische tak in 2013 nog liet optekenen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zooplus groeit met vijfde in derde kwartaal

20/10/2017

In het derde kwartaal van 2017 is de omzet van huisdierenwebshop Zooplus met 22% gegroeid naar 277 miljoen euro. Daarmee zet het bedrijf de groei van de eerste kwartalen verder.

"Kringwinkels hebben nood aan meer werknemers"

20/10/2017

Morgen is het de Dag van de Kringwinkel en die wordt door De Kringwinkels aangegrepen om er op te wijzen dat er dringend extra werknemers moeten worden aangenomen, om zo de OVAM-doelen te halen.

Regering past akkoord nachtwerk e-commerce aan

20/10/2017

De regering gaat de regeling die het eerder sloot rond nachtwerk in e-commerce aanpassen. Daardoor wordt nachtwerk vanaf 20u al mogelijk van zodra er een akkoord is met slechts één vakbond.

Action opent duizendste winkel

20/10/2017

Morgen is een belangrijke dag voor discounter Action: dan opent de keten in Gorinchem zijn duizendste vestiging. Het neemt daarvoor zijn intrek in een pand waar voorheen Charles Vögele en Aldi te vinden waren.

Eerste winkels The Mint openen deuren

18/10/2017

De eerste winkels in The Mint, het vernieuwde Muntcentrum in Brussel, hebben de deuren geopend. Iam en Nyx kregen de primeur, morgen en overmorgen zullen nog een aantal merken hun voorbeeld volgen.

RetailDetail Magazine #5 staat online

18/10/2017

Op de cover van de oktobereditie van RetailDetail Magazine prijkt de nieuwe CEO van e5 mode, Alexander Talpe. Verder in dit nummer: een uitgebreid dossier over winkelvastgoed en stadsmobiliteit.

Back to top