Delhaize Schoten in twee weken tijd volledig gerenoveerd

Delhaize Schoten in twee weken tijd volledig gerenoveerd
Shutterstock

Gisteren is de volledig vernieuwde Delhaize van Schoten officieel heropend, na een grondige renovatie die amper twee weken heeft geduurd. Een huzarenstukje, want een gelijkaardige renovatie neemt normaal drie tot zeven maanden in beslag.

Alles tegelijk in sneltempo

Amper twee weken geleden sloot de Delhaize in Schoten de deuren voor een grondige renovatie, maar gisteren ging de van kop tot teen gerenoveerde vestiging alweer open. “Normaal gezien zou het project dat wij voor ogen hadden gemakkelijk tussen drie en zeven maanden tijd in beslag genomen hebben", zegt districtsmanager Jonathan Van Dessel in Het Laatste Nieuws.

 

Het geheim? Alles werd tegelijk in sneltempo afgehandeld. "Normaal gezien zouden we eerst de vloer leggen over heel de oppervlakte en dan pas de koeltogen en de verlichting. Nu werd er honderd vierkante meter vloer gelegd en werd er op dat stuk meteen geschilderd, het plafond gestoken en koeltogen geïnstalleerd. En zo ging dat telkens verder.”

 

Behalve een nieuwe vloer en nieuwe koeltogen en rayons werden ook de buitengangen breder gemaakt en kwam er nieuwe verlichting: “Vroeger was onze winkel redelijk donker, bijna een bunker zelfs. Nu is er veel meer licht en meer warmte in de winkel. Met LED-lampen besparen we ook tot dertig procent aan energie”, aldus nog Van Dessel. Voor de inrichting deed Delhaize een beroep op Stamhuis.