Drie vestigingen Blokker blijven toch open | RetailDetail

Drie vestigingen Blokker blijven toch open

Drie vestigingen Blokker blijven toch open

Drie van de 69 vestigingen van winkelketen Blokker die in België zouden sluiten, blijven uiteindelijk dan toch open. Met de eigenaars van de panden van de winkels in Ronse, Poperinge en Evergem werd een akkoord bereikt over een lagere huur.

Enkele banen gered

Alle winkels die de deuren sluiten zijn door de vakbonden gecontacteerd met de vraag of ze wat water bij de wijn wilden doen rond de huurprijs, maar slechts drie van hen hebben daar een positief antwoord op gegeven. De vakbonden hadden ook aan Blokker hetzelfde gevraagd, aangezien die eigenaar zijn van een veertigtal winkels. Bij de directie klinkt het echter de huurprijzen van die winkels vaak al onder de marktprijs is en dat er dus geen ruimte meer is om de prijs verder te verlagen.

 

Door de sluiting van de winkels in België zijn ongeveer 302 banen bedreigd. Dankzij de redding van de drie winkels zijn dat er nu een aantal minder, maar het blijft slechts een druppel op een hete plaat. De vakbonden hopen in ieder geval dat er geen sprake zal zijn van gedwongen ontslag, maar dat alle verloren banen opgevangen worden door vrijwillig ontslag of mensen die met vervroegd pensioen kunnen gaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie. 

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.

Prima halfjaar voor Rakuten

09/08/2018

De Japanse e-commercereus Rakuten, ’s werelds nummer 5 gemeten naar handelsvolume, zag zowel zijn omzet als zijn winst de voorbije zes maanden flink toenemen. Intussen gaat de groep zijn interne structuur grondig reorganiseren om sneller te kunnen inspelen op de almaar sneller wijzigende marktomstandigheden.

Gratis verzending voor leden Bol.com Select

08/08/2018

In navolging van Amazon voert Bol.com zijn lidmaatschapsservice op: Select-leden kunnen nu het hele assortiment gratis bezorgd krijgen. Althans, als ze de lidmaatschapskost betalen.