Eerste Belgische Blokkers volgens nieuw concept heropend | RetailDetail

Eerste Belgische Blokkers volgens nieuw concept heropend

Eerste Belgische Blokkers volgens nieuw concept heropend

De Nederlandse keten Blokker heeft de voorbije dagen de eerste vestigingen heropend die volgens het nieuwe concept van de keten zijn ingericht. In Nederland is het nieuwe concept al bij meer dan 300 winkels te vinden.

Ook bij andere winkels indien succes

De eerste vestigingen die werken volgens het nieuwe concept, zijn allemaal in de regio rond Gent te vinden: het gaat om vestigingen in Evergem, Lochristi, Mariakerke, Melle, Sint-Denijs-Westrem en Wetteren. Vandaag was het de beurt aan een winkel op de Korenmarkt in Gent zelf. 

 

In het nieuwe concept, dat simpelweg Nieuwste Blokker heet, werd het assortiment verdubbeld en worden bekende merken uitgespeeld naast een eigen huismerk, dat nog moet worden gelanceerd. Binnen de winkel krijgen categorieën zoals Bed & Bad, Koken en Bakken & Tafelen extra aandacht.

 

“Deze vernieuwing is veel zichtbaarder voor de klant en zorgt ervoor dat Blokker het toonaangevende merk wordt voor alles wat iedereen thuis nodig heeft, van bij het opstaan tot het slapen gaan. Als de nieuwe formule aanslaat en voldoende waardering krijgt van de klant, bekijken wij of, waar en hoe andere winkels kunnen volgen”, zegt CEO Bernd Bosch. De formule kan ook nog verder worden aangepast op basis van de feedback van de klant.

 

Online aanbod

Er wordt ook meer aandacht besteed aan het online aspect van Blokker: zo kunnen klanten online bestellingen in de winkel ophalen. In de winkels hebben ze toegang tot een assortiment van ongeveer 5.000 artikels, maar online is dat aanbod nog een stuk groter.

 

Het vernieuwingsproces in België werd door Blokker ongeveer twee maanden geleden opgestart en toont nu dus zijn eerste resultaten. In Nederland is het al anderhalf jaar aan de gang en zijn er ondertussen al meer dan 300 vestigingen vernieuwd. In België beschikt de Nederlandse keten over 128 winkels.

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

2017 was recordjaar voor Miko

23/03/2018

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

Aveve noteert na vijf jaar opnieuw groei

23/03/2018

Aveve mag dan een vinger in de pap hebben in zowat elke schakel van de landbouwketen, toch stagneerde de groei van de Belgische land- en tuinbouwgroep tussen 2012 en 2016. Het voorbije jaar kon topman Eric Lauwers het tij keren met een groei van 4%.

Blokker krikt online ambities verder op

22/03/2018

Blokker zet zijn interne herstructurering voort, ditmaal met de integratie van Nextail en de verhuis van het Blokker-hoofdkantoor naar Amsterdam Zuidoost. Daarmee hoopt de winkelketen vooral zijn online groei een sterke impuls te geven.

CEO Peter Somers wil RetailDetail naar een hoger niveau tillen

22/03/2018

Sinds januari 2018 heeft RetailDetail een nieuwe CEO. Peter Somers, e-commerceondernemer en voormalig directielid van bpost, koestert grote groeiambities voor het bedrijf.

“Protectionisme maakt iedereen armer” (Christian Verschueren, EuroCommerce)

22/03/2018

Handelsoorlogen en discriminatie binnen de eenheidsmarkt vergroten de druk op retailers in Europa. Algemeen directeur Christian Verschueren van EuroCommerce maakt zich zorgen, maar blikt vol vertrouwen vooruit.

Komt er een Metro/Makro Cash & Carry in Charleroi?

21/03/2018

De Metro-groep zou interesse hebben in de oude groentenhal van Charleroi als locatie voor een nieuwe vestiging. Met de komst van een Metro voor professionals zou ook de aantrekkingskracht van de site, thuishaven van 35 concessiehouders, verhogen.

Back to top