Eerste Belgische Blokkers volgens nieuw concept heropend | RetailDetail

Eerste Belgische Blokkers volgens nieuw concept heropend

Eerste Belgische Blokkers volgens nieuw concept heropend

De Nederlandse keten Blokker heeft de voorbije dagen de eerste vestigingen heropend die volgens het nieuwe concept van de keten zijn ingericht. In Nederland is het nieuwe concept al bij meer dan 300 winkels te vinden.

Ook bij andere winkels indien succes

De eerste vestigingen die werken volgens het nieuwe concept, zijn allemaal in de regio rond Gent te vinden: het gaat om vestigingen in Evergem, Lochristi, Mariakerke, Melle, Sint-Denijs-Westrem en Wetteren. Vandaag was het de beurt aan een winkel op de Korenmarkt in Gent zelf. 

 

In het nieuwe concept, dat simpelweg Nieuwste Blokker heet, werd het assortiment verdubbeld en worden bekende merken uitgespeeld naast een eigen huismerk, dat nog moet worden gelanceerd. Binnen de winkel krijgen categorieën zoals Bed & Bad, Koken en Bakken & Tafelen extra aandacht.

 

“Deze vernieuwing is veel zichtbaarder voor de klant en zorgt ervoor dat Blokker het toonaangevende merk wordt voor alles wat iedereen thuis nodig heeft, van bij het opstaan tot het slapen gaan. Als de nieuwe formule aanslaat en voldoende waardering krijgt van de klant, bekijken wij of, waar en hoe andere winkels kunnen volgen”, zegt CEO Bernd Bosch. De formule kan ook nog verder worden aangepast op basis van de feedback van de klant.

 

Online aanbod

Er wordt ook meer aandacht besteed aan het online aspect van Blokker: zo kunnen klanten online bestellingen in de winkel ophalen. In de winkels hebben ze toegang tot een assortiment van ongeveer 5.000 artikels, maar online is dat aanbod nog een stuk groter.

 

Het vernieuwingsproces in België werd door Blokker ongeveer twee maanden geleden opgestart en toont nu dus zijn eerste resultaten. In Nederland is het al anderhalf jaar aan de gang en zijn er ondertussen al meer dan 300 vestigingen vernieuwd. In België beschikt de Nederlandse keten over 128 winkels.

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.