Geert Schotte stopt als CEO Standaard Boekhandel

Cineberg / Shutterstock.com

Standaard Boekhandel moet op zoek naar een nieuwe topman: na negen jaar verlaat CEO Geert Schotte de keten van boekwinkels. Er zou een verschil in visie zijn met de aandeelhouder, over “hoe het verder moet”.

 

“Onderling overleg”

Schotte vertrekt bij Standaard Boekhandel in “onderling overleg met de aandeelhouder”, zo bevestigt de topman het nieuws van De Rijkste Belgen. De aandeelhouder waarover de vertrekkende topman het heeft, zijn de Mechelse zussen Schaltin.

 

De reden voor het vertrek wil de CEO evenwel niet kwijt. In een brief aan de medewerkers laat Schotte wel verstaan dat er een “verschil in visie is ontstaan” naar aanleiding van “de onvoorspelbaarheid en de druk op de rentabiliteit” die momenteel heerst. Lees: de keten leidt forse verliezen door de huidige coronapandemie. De onenigheid zou gaan over “hoe het verder moet met het bedrijf in al zijn facetten”, klinkt het enigszins onheilspellend. De brief laat uitschijnen dat er iets op til is bij de boekhandelaar, mogelijk een reorganisatie of afslanking.

 

Schotte leidde Standaard Boekhandel net geen decennium lang: in 2012 was hij zijn vader Frans opgevolgd, die het bedrijf eerder al meer dan 25 jaar leidde.