Hema schrapt tientallen banen op hoofdkantoor

Op het ‘support office’ van de Nederlandse warenhuisketen Hema verdwijnen 36 van de 700 banen. Twintig openstaande vacatures worden evenmin nog ingevuld. De nieuwe eigenaar wil zo de zware schuldenlast verlichten.

 

19 vaste en 17 tijdelijke medewerkers

Het gonsde al enkele weken van de geruchten, en nu is het zo ver: 36 medewerkers op het hoofdkantoor van Hema in Nederland verliezen hun baan en 20 vacatures worden niet langer ingevuld. Van de 36 mensen die het bedrijf moeten verlaten, hebben er 19 een vast contract en 17 een tijdelijk, zo bevestigt een woordvoerder van het bedrijf de berichtgeving van RTL Z. De ondernemingsraad heeft al ingestemd met de plannen van de directie.

 

Marcel Boekhoorn, sinds oktober vorig jaar eigenaar van Hema, wil bezuinigen op de kosten om de zware schuldenlast (Hema heeft voor 750 miljoen euro aan obligaties lopen) te drukken. Het is meteen de tweede opvallende beslissing van de Nederlandse miljardair: in november stuurde hij vier van de acht directieleden naar de uitgang. Bij de warenhuisketen werken alles samen 11.000 mensen in negen landen.