Hudson's Bay Company gaat voor expansie in Nederland en Duitsland

Hudson's Bay Company gaat voor expansie in Nederland en Duitsland

Hudson's Bay Company gaat voor expansie in Nederland en Duitsland

Hudson's Bay Company wil nieuwe winkels openen in Nederland en Duitsland. De Canadese winkelketen heeft de ambitie zijn omzet in Europa met een vijfde omhoog te stuwen, zei voorzitter en grootaandeelhouder Richard Baker vrijdag in Düsseldorf.

Investering van 400 miljoen

Hudson's Bay Company (HBC) kwam donderdag in het nieuws met het verrassende vertrek van zijn Belgische CEO Olivier Van den Bossche. Vrijdag ontvouwde de retailer zijn plannen voor de komende jaren: de groep wil zijn omzet in Europa de komende twee jaar met 20% opdrijven, met volgens CEO Jerry Storch een nog grotere toename van de winst.

 

Dit jaar zal Hudson's Bay in Europa zowat 400 miljoen euro investeren. Een deel daarvan vloeit naar Duitsland, waar HBC vijf vestigingen van de designer outlet Saks off 5th wil openen. Geruchten over een eventuele verkoop van zijn Duitse dochter Galeria Kaufhof, de vroegere Duitse eigenaar van de Belgische Inno's die eind 2015 werd overgenomen door de Canadezen, werden bij die gelegenheid afgedaan als "absurd",

 

Dan toch geen nieuwe winkels in België

Het grootste deel van de investering vloeit echter naar Nederland, waar er dit jaar tien Hudson's Bay-warenhuizen komen en één Saks off 5th. HBC wil het gat in de markt na het faillissement van V&D vullen. "Nederland wordt een laboratorium voor de hele wereld", zo werd Baker donderdag geciteerd in de Nederlandse media.

 

Een woordvoerder van HBC verduidelijkt dat er geen plannen zijn voor nieuwe winkels in België. Er zijn wel de gebruikelijke jaarlijkse investeringen in de winkels, maar winkelopeningen zijn niet gepland. Daarmee worden eerdere uitspraken van Richard Baker tegengesproken: die had het vorig jaar wel nog over nieuwe openingen, zij het zonder concrete details te geven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.

Alibaba-topman en premier Michel bespreken investering in Luik

04/07/2018

Jack Ma, oprichter en voorzitter van de Chinese internetreus Alibaba, heeft een mogelijke investering in Luik besproken met premier Charles Michel. Na afloop was Ma vaag, Michel legt de bal bij het bedrijf.