Investeerder Indufin neemt meerderheidsbelang in Veritas | RetailDetail

Investeerder Indufin neemt meerderheidsbelang in Veritas

Investeerder Indufin neemt meerderheidsbelang in Veritas

De Belgische investeringsmaatschappij Indufin neemt een meerderheidsbelang in Veritas. De nieuwe structuur moet de keten toelaten om zijn groeistrategie verder te zetten, inclusief uitbreiding naar de buurlanden.

“De wereld moet ons dorp worden”

"Tot nu toe was het dorp onze wereld, nu moet de wereld ons dorp worden", steekt Marc Peeters, de voorzitter van de raad van bestuur van Veritas, van wal. “Dit is een nieuw scharniermoment voor ons bedrijf, en daarom zijn we op zoek gegaan naar een partner die de nodige support en expertise kan inbrengen.” Dat laatste heeft de retailer nu dus gevonden in de Belgisch-Luxemburgse investeringsmaatschappij Indufin.

 

In de nieuwe aandeelhoudersstructuur behoudt Peeters zijn functie, net als het voltallige managementteam. Indufin neemt 60% van de aandelen over, 30% blijft in handen van een groep oorspronkelijke familiale aandeelhouders en het huidig management (CEO Ine Verhaert en CFO Ulrik Vercruysse) koopt zich in voor de overige 10%.

 

Van de voormalige aandeelhoudersfamilie is ongeveer een derde ingestapt in de nieuwe structuur, de anderen hebben hun belangen aan Indufin verkocht. De nieuwe raad van bestuur zal dan ook voor 50% uit Indufin bestaan, twee vertegenwoordigers van de aandeelhoudersfamilies, de twee managers en Marc Peeters als voorzitter.

 

Verzadiging thuismarkt komt in zicht

De nieuwe structuur moet Veritas ondersteunen om zijn groeistrategie, enerzijds fysieke expansie en anderzijds een omnichannelgroei, verder waar te maken. “Als we ons groeitempo van 8 à 10 winkelopeningen per jaar aanhouden, bereiken we tegen 2017 het plafond in België en Luxemburg. We zien ruimte voor maximum 130 winkels. We willen daarom de landsgrenzen overstijgen en de Euro-regio gaan bedienen”, vertelt CEO Verhaert.

 

“We zien die uitbreiding weliswaar als een inktvlek. Het is geen internationale expansie, in de zin dat we Veritas niet achtereenvolgens in Duitsland, Frankrijk en Duitsland gaan uitrollen, maar we starten binnen een straal van 350 kilometer rond ons distributiecentrum. Zo komen Zuid-Nederland, Noordrijn-Westfalen en Noord-Frankrijk in zicht”, vult Peeters aan.

 

Nog dit najaar in Duitsland

Twee winkels in Aken en Mönchengladbach bijten de spits af: al in augustus en september zullen deze eerste testwinkels de deuren openen. Een half jaar later volgt dan de Duitse webshop. “Elke vrouw wil het gênante moment vermijden dat iemand anders voorbij paradeert in dezelfde outfit. Het typische concept van Veritas, onze ‘imagineering’, kennen ze in het buitenland echter niet. We moeten er ons verhaal dus echt in de markt gaan zetten.”

 

Om dat te doen, heeft Veritas een nieuw winkelconcept uitgedacht: “In het buitenland moeten we duidelijk maken waar we voor staan: vrouwen moeten meteen zien dat we niet nog een modeketen zijn en wat je bij ons allemaal kan vinden. Dus kiezen we er voor grotere winkels (circa 350m²) op binnenstadlocaties en in winkelcentra. Er wordt ook gewerkt met warmere kleuren en een andere wandelroute.”

 

In 2017 wil Veritas de buitenlandse testperiode afronden om vervolgens in te zetten op de doelstelling om in 2020 200 winkels te hebben en zo'n 200 miljoen euro omzet te behalen. Om die groei te realiseren, voorziet de keten een investering van 3 à 4 miljoen euro per jaar. Afhankelijk van de opportuniteiten die zich voordoen, wil de retailer ondertussen immers ook in Frankrijk en Nederland meerdere testwinkels openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"

14/03/2018

Tussen de 35 bedrijven die zich dit jaar de beste werkplekken van België mogen noemen, zitten verschillende grote retailers. Torfs blijft de lijst onomstootbaar aanvoeren, terwijl Bel&Bo voor het eerst de lijst afsluit. 

Back to top