Leuvense handelaars willen niet meer zondagopeningen

Leuvense handelaars willen niet meer zondagopeningen

Leuvense handelaars willen niet meer zondagopeningen
http://www.shutterstock.com/pic-240114436/

De Leuvense handelaars die zijn aangesloten bij Unizo, zien het niet zitten om in de toekomst meer zondagopeningen te krijgen. Het was de plaatselijke handelaarsvereniging Liefst Leuven die het idee had gelanceerd.

 

Toeristisch statuut

Het Leuvense stadsbestuur wil immers een toeristisch statuut aanvragen voor de stad, waardoor de winkels in de kern meer zondagopeningen zouden kunnen houden. Met dat toeristisch statuut mogen winkels tot 40 keer per jaar afwijken van hun vaste sluitingsdag. Handelaarsvereniging Liefst Leuven wil maar wat graag dat handelaars de mogelijkheid krijgen om op zondag te openen.

 

Uit een rondvraag van Unizo Leuven bij 50 van zijn leden blijkt nu echter dat de handelaars dat zelf niet echt zien zitten. Een meerderheid is niet te vinden voor een versoepeling van de regels. Slechts 7 handelaars zeggen effectief gebruik te zullen maken van de mogelijkheid om op zondag te openen.

 

Heel wat handelaars vrezen problemen met het gezinsleven en ook denken ze dat er weinig extra rendement kan worden gehaald uit die zondagopeningen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie. 

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.

Prima halfjaar voor Rakuten

09/08/2018

De Japanse e-commercereus Rakuten, ’s werelds nummer 5 gemeten naar handelsvolume, zag zowel zijn omzet als zijn winst de voorbije zes maanden flink toenemen. Intussen gaat de groep zijn interne structuur grondig reorganiseren om sneller te kunnen inspelen op de almaar sneller wijzigende marktomstandigheden.