Leuvense handelaars willen niet meer zondagopeningen

Leuvense handelaars willen niet meer zondagopeningen
http://www.shutterstock.com/pic-240114436/

De Leuvense handelaars die zijn aangesloten bij Unizo, zien het niet zitten om in de toekomst meer zondagopeningen te krijgen. Het was de plaatselijke handelaarsvereniging Liefst Leuven die het idee had gelanceerd.

 

Toeristisch statuut

Het Leuvense stadsbestuur wil immers een toeristisch statuut aanvragen voor de stad, waardoor de winkels in de kern meer zondagopeningen zouden kunnen houden. Met dat toeristisch statuut mogen winkels tot 40 keer per jaar afwijken van hun vaste sluitingsdag. Handelaarsvereniging Liefst Leuven wil maar wat graag dat handelaars de mogelijkheid krijgen om op zondag te openen.

 

Uit een rondvraag van Unizo Leuven bij 50 van zijn leden blijkt nu echter dat de handelaars dat zelf niet echt zien zitten. Een meerderheid is niet te vinden voor een versoepeling van de regels. Slechts 7 handelaars zeggen effectief gebruik te zullen maken van de mogelijkheid om op zondag te openen.

 

Heel wat handelaars vrezen problemen met het gezinsleven en ook denken ze dat er weinig extra rendement kan worden gehaald uit die zondagopeningen.