Leuvense handelaars willen niet meer zondagopeningen

Leuvense handelaars willen niet meer zondagopeningen
http://www.shutterstock.com/pic-240114436/

De Leuvense handelaars die zijn aangesloten bij Unizo, zien het niet zitten om in de toekomst meer zondagopeningen te krijgen. Het was de plaatselijke handelaarsvereniging Liefst Leuven die het idee had gelanceerd.

 

Toeristisch statuut

Het Leuvense stadsbestuur wil immers een toeristisch statuut aanvragen voor de stad, waardoor de winkels in de kern meer zondagopeningen zouden kunnen houden. Met dat toeristisch statuut mogen winkels tot 40 keer per jaar afwijken van hun vaste sluitingsdag. Handelaarsvereniging Liefst Leuven wil maar wat graag dat handelaars de mogelijkheid krijgen om op zondag te openen.

 

Uit een rondvraag van Unizo Leuven bij 50 van zijn leden blijkt nu echter dat de handelaars dat zelf niet echt zien zitten. Een meerderheid is niet te vinden voor een versoepeling van de regels. Slechts 7 handelaars zeggen effectief gebruik te zullen maken van de mogelijkheid om op zondag te openen.

 

Heel wat handelaars vrezen problemen met het gezinsleven en ook denken ze dat er weinig extra rendement kan worden gehaald uit die zondagopeningen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blind naar de supermarkt: AH en Carrefour werken aan toegankelijkheid

23/01/2018

Een supermarkt is een doolhof als je slecht ziet. Albert Heijn neemt daarom deel aan een ‘hackathon’ om boodschappen doen voor blinde of slechtziende shoppers toegankelijker te maken, terwijl bij Carrefour in Mons medewerkers zijn opgeleid om te helpen.

Analyse: Bompard maakt slechts een beetje komaf met taboes bij Carrefour

23/01/2018

Carrefour-CEO Alexandre Bompard wond er geen doekjes om tijdens de presentatie van zijn transformatieplan: de groep staat voor een culturele omwenteling. Daarbij moeten alle taboes van tafel. Echte verrassingen blijven echter uit en over België is er voorlopig geen nieuws…

Dochterbedrijf Alibaba op weg naar België

23/01/2018

Het Chinese Alibaba bekijkt de mogelijkheid om een filiaal van dochterbedrijf Ant Financial te openen in Brussel. Dat bedrijf is gespecialiseerd in financiële producten, zoals Alipay. Een definitieve beslissing over het filiaal is er nog niet genomen.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zes Limburgse gemeenten willen handelskern versterken

22/01/2018

De Limburgse gemeenten Beringen, Bilzen, Leopoldsburg, Lommel, Maaseik en Tongeren lanceren een nieuw plan dat de handelskern in die gemeenten moet versterken Lokale handelaars zullen zelf kunnen meedenken rond de nieuwe strategie.

Dit zijn de populairste webshops in België

18/01/2018

Nieuwe cijfers brengen de favoriete webwinkels in kaart van de Belgische internetgebruikers in 2017. Amazon domineert, maar naast de grote internationale spelers zijn ook de tweedehandssites opvallend populair.  

Back to top