Leuvense handelaars willen niet meer zondagopeningen

Leuvense handelaars willen niet meer zondagopeningen

Leuvense handelaars willen niet meer zondagopeningen
http://www.shutterstock.com/pic-240114436/

De Leuvense handelaars die zijn aangesloten bij Unizo, zien het niet zitten om in de toekomst meer zondagopeningen te krijgen. Het was de plaatselijke handelaarsvereniging Liefst Leuven die het idee had gelanceerd.

 

Toeristisch statuut

Het Leuvense stadsbestuur wil immers een toeristisch statuut aanvragen voor de stad, waardoor de winkels in de kern meer zondagopeningen zouden kunnen houden. Met dat toeristisch statuut mogen winkels tot 40 keer per jaar afwijken van hun vaste sluitingsdag. Handelaarsvereniging Liefst Leuven wil maar wat graag dat handelaars de mogelijkheid krijgen om op zondag te openen.

 

Uit een rondvraag van Unizo Leuven bij 50 van zijn leden blijkt nu echter dat de handelaars dat zelf niet echt zien zitten. Een meerderheid is niet te vinden voor een versoepeling van de regels. Slechts 7 handelaars zeggen effectief gebruik te zullen maken van de mogelijkheid om op zondag te openen.

 

Heel wat handelaars vrezen problemen met het gezinsleven en ook denken ze dat er weinig extra rendement kan worden gehaald uit die zondagopeningen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Acht inzichten die we onthouden van het Trade & Shopper Marketing Congress

14/06/2018

Niks dan enthousiaste reacties noteerden we op het Trade & Shopper Marketing Congress van RetailDetail en LD&Co. De grote bereidheid van sprekers en deelnemers om onderling inzichten uit te wisselen was opmerkelijk. Wat we onthielden?

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.