Leuvense handelaars willen niet meer zondagopeningen

Leuvense handelaars willen niet meer zondagopeningen

Leuvense handelaars willen niet meer zondagopeningen
http://www.shutterstock.com/pic-240114436/

De Leuvense handelaars die zijn aangesloten bij Unizo, zien het niet zitten om in de toekomst meer zondagopeningen te krijgen. Het was de plaatselijke handelaarsvereniging Liefst Leuven die het idee had gelanceerd.

 

Toeristisch statuut

Het Leuvense stadsbestuur wil immers een toeristisch statuut aanvragen voor de stad, waardoor de winkels in de kern meer zondagopeningen zouden kunnen houden. Met dat toeristisch statuut mogen winkels tot 40 keer per jaar afwijken van hun vaste sluitingsdag. Handelaarsvereniging Liefst Leuven wil maar wat graag dat handelaars de mogelijkheid krijgen om op zondag te openen.

 

Uit een rondvraag van Unizo Leuven bij 50 van zijn leden blijkt nu echter dat de handelaars dat zelf niet echt zien zitten. Een meerderheid is niet te vinden voor een versoepeling van de regels. Slechts 7 handelaars zeggen effectief gebruik te zullen maken van de mogelijkheid om op zondag te openen.

 

Heel wat handelaars vrezen problemen met het gezinsleven en ook denken ze dat er weinig extra rendement kan worden gehaald uit die zondagopeningen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"

14/03/2018

Tussen de 35 bedrijven die zich dit jaar de beste werkplekken van België mogen noemen, zitten verschillende grote retailers. Torfs blijft de lijst onomstootbaar aanvoeren, terwijl Bel&Bo voor het eerst de lijst afsluit. 

Back to top