Mechelse pop-up promoot handenvrij shoppen

Mechelse pop-up promoot handenvrij shoppen

In het centrum van Mechelen is Mechelen Troef! van start gegaan, een initiatief van de ECOkoeriers dat handenvrij shoppen in de stad wil promoten. De aankopen die shoppers doen worden de dag zelf of de volgende dag aan huis geleverd.

Waardebon

ECOkoeriers werkt voor de test samen met de Stad Mechelen, Unizo Mechelen en Sendr: “Sendr is ontstaan uit het Mechelse ShopWeDo. Deze dienst zal ervoor zorgen dat aankopen uit de ondertussen 95 aangesloten winkels in de Mechelse binnenstad ook de volgende werkdag kunnen worden thuisgeleverd in heel Vlaanderen”, aldus Inneke Vos en Veerle De Wael van ECOkoeriers aan Made in Mechelen. Leveringen binnen Groot-Mechelen worden door ECOkoeriers nog dezelfde dag aan huis geleverd.

 

Shoppers die hun aankopen aan huis willen laten leveren, betalen daarvoor zes euro wanneer de pakjes binnen Groot-Mechelen moeten worden geleverd. Voor de rest van Vlaanderen geldt een prijs van negen euro.

 

Om de dienst aan te moedigen, geven sommige handelaars bij elke thuislevering ook een waardebon, om shoppers zo opnieuw naar de stad Mechelen te lokken.