Sint-Truiden helpt lokale handelaars online | RetailDetail

Sint-Truiden helpt lokale handelaars online

Sint-Truiden helpt lokale handelaars online

Sint-Truiden heeft het nieuwe concept Shopping Hub gelanceerd, dat bestaat uit een fysieke winkel waar producten van lokale handelaars te vinden zijn en een webshop waar het assortiment ook te vinden is.

Pop-up op de kerstmarkt

“Hiermee combineren we de typische sfeer van onze lokale winkels met de voordelen van digitale webshops", legt burgemeester Veerle Heeren uit. In een eerste fase is de winkel een pop-up die tijdens de kerstmarkt in Sint-Truiden te bezoeken is. Daarna verhuist hij naar een definitieve plek in de Stapelstraat.

 

Met de webshop wil het stadsbestuur de Truiense handelaars ondersteunen op vlak van digitale verkoop. “Onze lokale handelaars staan in tijden van e-commerce voor belangrijke uitdagingen”, aldus schepen van Lokale Economie Pascal Vossius. “Via onze Shopping Hub willen wij hen graag helpen om zich een plaats te zoeken in het commerciële landschap van de toekomst.”

 

Het assortiment van Shopping Hub bestaat uit producten van gevestigde handelaars en producten van startende retailers die nog naam moeten maken in Sint-Truiden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie. 

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.

Prima halfjaar voor Rakuten

09/08/2018

De Japanse e-commercereus Rakuten, ’s werelds nummer 5 gemeten naar handelsvolume, zag zowel zijn omzet als zijn winst de voorbije zes maanden flink toenemen. Intussen gaat de groep zijn interne structuur grondig reorganiseren om sneller te kunnen inspelen op de almaar sneller wijzigende marktomstandigheden.