Turnhouts bedrijf wordt wereldmarktleider na overname Risk en Monopoly

Turnhouts bedrijf wordt wereldmarktleider na overname Risk en Monopoly

De Turnhoutse speelkaartenproducent Cartamundi heeft een intentieverklaring getekend met spellenfabrikant Hasbro over de verkoop van twee productiefaciliteiten, waar klassiekers als Monopoly, Risk en Cluedo gemaakt worden.

Marktleider worden

De Kempenaren zijn al marktleider in de productie en verkoop van speelkaarten en kaarten voor spellen, maar met deze overname zetten ze een nieuwe stap in het doel om ook in de productie van bordspellen marktleider te worden. De fabriek in East Longmeadow in Ierland meet 105.000 m² en biedt werk aan 350 werknemers. De productielocatie in het Amerikaanse Waterford (Massachusetts) is 22.500 m² groot en biedt werk aan 160 werknemers.

 

"We zijn erg blij met de ondertekening van deze intentieverklaring voor de overname van de Hasbro state-of-the-art fabrieken. We beschouwen dit als een mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf", zegt Chris Van Doorslaer, CEO van Cartamundi. "Door deze overname zullen we nu ook wereldmarktleider worden in de productie van bordspellen."

 

Hasbro wilde af van de fabrieken om zich verder te concentreren op het uitbouwen van hun wereldwijde merken. Het focust zich in het bijzonder op ontwerp, ontwikkeling, storytelling, verkoop en marketing. "We zullen blijven timmeren aan de wereldwijde ontwikkeling van merken, gedreven door storytelling en innovatie", zegt topman Duncan Billing.

Tags: