Turnhouts bedrijf wordt wereldmarktleider na overname Risk en Monopoly | RetailDetail

Turnhouts bedrijf wordt wereldmarktleider na overname Risk en Monopoly

Turnhouts bedrijf wordt wereldmarktleider na overname Risk en Monopoly

De Turnhoutse speelkaartenproducent Cartamundi heeft een intentieverklaring getekend met spellenfabrikant Hasbro over de verkoop van twee productiefaciliteiten, waar klassiekers als Monopoly, Risk en Cluedo gemaakt worden.

Marktleider worden

De Kempenaren zijn al marktleider in de productie en verkoop van speelkaarten en kaarten voor spellen, maar met deze overname zetten ze een nieuwe stap in het doel om ook in de productie van bordspellen marktleider te worden. De fabriek in East Longmeadow in Ierland meet 105.000 m² en biedt werk aan 350 werknemers. De productielocatie in het Amerikaanse Waterford (Massachusetts) is 22.500 m² groot en biedt werk aan 160 werknemers.

 

"We zijn erg blij met de ondertekening van deze intentieverklaring voor de overname van de Hasbro state-of-the-art fabrieken. We beschouwen dit als een mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf", zegt Chris Van Doorslaer, CEO van Cartamundi. "Door deze overname zullen we nu ook wereldmarktleider worden in de productie van bordspellen."

 

Hasbro wilde af van de fabrieken om zich verder te concentreren op het uitbouwen van hun wereldwijde merken. Het focust zich in het bijzonder op ontwerp, ontwikkeling, storytelling, verkoop en marketing. "We zullen blijven timmeren aan de wereldwijde ontwikkeling van merken, gedreven door storytelling en innovatie", zegt topman Duncan Billing.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.