Turnhouts bedrijf wordt wereldmarktleider na overname Risk en Monopoly

Turnhouts bedrijf wordt wereldmarktleider na overname Risk en Monopoly

De Turnhoutse speelkaartenproducent Cartamundi heeft een intentieverklaring getekend met spellenfabrikant Hasbro over de verkoop van twee productiefaciliteiten, waar klassiekers als Monopoly, Risk en Cluedo gemaakt worden.

Marktleider worden

De Kempenaren zijn al marktleider in de productie en verkoop van speelkaarten en kaarten voor spellen, maar met deze overname zetten ze een nieuwe stap in het doel om ook in de productie van bordspellen marktleider te worden. De fabriek in East Longmeadow in Ierland meet 105.000 m² en biedt werk aan 350 werknemers. De productielocatie in het Amerikaanse Waterford (Massachusetts) is 22.500 m² groot en biedt werk aan 160 werknemers.

 

"We zijn erg blij met de ondertekening van deze intentieverklaring voor de overname van de Hasbro state-of-the-art fabrieken. We beschouwen dit als een mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf", zegt Chris Van Doorslaer, CEO van Cartamundi. "Door deze overname zullen we nu ook wereldmarktleider worden in de productie van bordspellen."

 

Hasbro wilde af van de fabrieken om zich verder te concentreren op het uitbouwen van hun wereldwijde merken. Het focust zich in het bijzonder op ontwerp, ontwikkeling, storytelling, verkoop en marketing. "We zullen blijven timmeren aan de wereldwijde ontwikkeling van merken, gedreven door storytelling en innovatie", zegt topman Duncan Billing.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zooplus groeit met vijfde in derde kwartaal

20/10/2017

In het derde kwartaal van 2017 is de omzet van huisdierenwebshop Zooplus met 22% gegroeid naar 277 miljoen euro. Daarmee zet het bedrijf de groei van de eerste kwartalen verder.

"Kringwinkels hebben nood aan meer werknemers"

20/10/2017

Morgen is het de Dag van de Kringwinkel en die wordt door De Kringwinkels aangegrepen om er op te wijzen dat er dringend extra werknemers moeten worden aangenomen, om zo de OVAM-doelen te halen.

Regering past akkoord nachtwerk e-commerce aan

20/10/2017

De regering gaat de regeling die het eerder sloot rond nachtwerk in e-commerce aanpassen. Daardoor wordt nachtwerk vanaf 20u al mogelijk van zodra er een akkoord is met slechts één vakbond.

Action opent duizendste winkel

20/10/2017

Morgen is een belangrijke dag voor discounter Action: dan opent de keten in Gorinchem zijn duizendste vestiging. Het neemt daarvoor zijn intrek in een pand waar voorheen Charles Vögele en Aldi te vinden waren.

Eerste winkels The Mint openen deuren

18/10/2017

De eerste winkels in The Mint, het vernieuwde Muntcentrum in Brussel, hebben de deuren geopend. Iam en Nyx kregen de primeur, morgen en overmorgen zullen nog een aantal merken hun voorbeeld volgen.

RetailDetail Magazine #5 staat online

18/10/2017

Op de cover van de oktobereditie van RetailDetail Magazine prijkt de nieuwe CEO van e5 mode, Alexander Talpe. Verder in dit nummer: een uitgebreid dossier over winkelvastgoed en stadsmobiliteit.

Back to top