Tweede trefpunt van Dreambaby Tweedehands in Wilrijk | RetailDetail

Tweede trefpunt van Dreambaby Tweedehands in Wilrijk

Tweede trefpunt van Dreambaby Tweedehands in Wilrijk

In Wilrijk opent vandaag een tweede trefpunt van Dreambaby Tweedehands, de webwinkel van Colruyt Group waar tweedehands babyspullen worden gekocht en verkocht. De eerste vestiging opende vorig jaar in Lochristi.

Verdere expansie

“Het concept sloeg er meteen aan, want op een jaar tijd wisselden meer dan 1.500 artikelen van eigenaar”, zegt verantwoordelijke Laurens De Wolf. “Na Gent kiezen we nu voor regio Antwerpen, omdat we merken dat de inwoners er al vertrouwd zijn met concepten zoals recycling, upcycling en tweedehands aankopen.” Gebruikers van Dreambaby Tweedehands konden al terecht bij Dreamland Wilrijk, maar krijgen nu dus een volwaardig afhaalpunt.

 

Colruyt Group heeft daarnaast nog grote plannen met het concept: "In de toekomst willen we nog meer trefpunten uit de grond stampen en Dreambaby Tweedehands verder op de kaart zetten in Vlaanderen en in Wallonië”, aldus De Wolf.

 

Tussenpartij

De webshop van Dreambaby Tweedehands dient als tussenpartij voor de verkoop van babyspullen. Ouders kunnen hun spullen naar een trefpunt brengen en bepalen daarbij ook zelf de prijs, waarna het product online wordt gezet. Kopers kunnen het product vervolgens reserveren en in het trefpunt gaan bekijken. Wanneer iets verkocht wordt, krijgt de aanbieder een waardebon ter waarde van 75% van de verkoopwaarde. Die bon is geldig bij alle formules van Colruyt Group.

 

Als een artikel niet verkocht geraakt, kan de verkoper het weer ophalen, opnieuw aanbieden of schenken aan het goede doel 'Moeders voor Moeders'.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.