Werknemers depot Decathlon Willebroek staken

Archieffoto: het logo van Decathlon
Shutterstock.com

In het distributiecentrum van Decathlon in Willebroek heeft het personeel vanochtend het werk neergelegd. De coronamaatregelen zouden niet altijd strikt toegepast worden en er is onvrede over een niet toegekende premie. Door de actie is het magazijn geblokkeerd.

 

Geen premie

Volgens de VRT zijn de medewerkers om verschillende redenen ontevreden. Zo zouden er te weinig mondmaskers en andere beschermingsmiddelen (geweest) zijn en konden de afstandsregels niet altijd nageleefd worden. Bovendien zouden de werknemers nu toch geen premie krijgen, hoewel het de voorbije weken uitzonderlijk druk was. "Dat in tegenstelling tot de Franse distributiecentra, waar soms sprake is van een bonus van 50 euro per dag", zegt Erika Lambert van ACV Puls in GVA. "Bovendien werd hier een bestaande premie onlangs 'on hold' gezet."

 

Volgens Lambert heeft de sportketen ook bepaalde regels rond het invoeren van avond- en nachtshiften en het inschakelen van interimwerkers niet nageleefd. Voorlopig is de toegang tot het distributiecentrum volledig geblokkeerd, waardoor de bevoorrading van winkels en de levering van bestellingen mogelijk in het gedrang komt. Bij het magazijn in Willebroek werken 350 mensen.

 

Lambert zegt de directie reeds vorige week op de hoogte gebracht werd van de problemen op de werkvloer, "maar daar is geen reactie op gekomen." Volgens haar staat de directie "totaal niet open voor een structurele dialooog."