Christian Lambert moet DriveNow uitrollen in Brussel | RetailDetail

Christian Lambert moet DriveNow uitrollen in Brussel

Christian Lambert moet DriveNow uitrollen in Brussel

DriveNow ‑ de internationale joint venture voor autodelen, opgericht door BMW en autoverhuurder Sixt ‑ heeft Christian Lambert aangesteld als eerste managing director voor België. Onder zijn leiding zal DriveNow nu zeer snel in Brussel opstarten.

 

Vanaf 1 juli

BMW en Sixt, elk voor de helft eigenaar van DriveNow, hebben Christian Lambert aangesteld om vanaf 1 juli de autodeelservice in Brussel te lanceren. DriveNow zweert bij “free-floating”, waarbij de gebruiker de auto kan oppikken en achterlaten waar hij maar wil.

 

“Als hoofdstad van Europa is Brussel een van de belangrijkste en meest internationale steden van de wereld en onze aanwezigheid hier is een grote stap in de ontwikkeling van DriveNow”, zegt Sebastian Hofelich, CEO van DriveNow International. “Daarom wilden we iemand die naast de vereiste competenties ook de nodige ervaring heeft om de toekomst van het free-floating autodelen in Brussel mee vorm te geven.”

 

Christian Lambert is al 30 jaar actief in de autowereld (waarvan 22 bij BMW) en begint op 1 juli aan zijn opdracht. Die is dubbel, zo zegt hij zelf: “DriveNow als een positief en vooruitstrevend merk in de markt zetten in Brussel” en tegelijk ook “het autodelen in het algemeen op de agenda zetten als deel van de oplossing voor de mobiliteitsproblematiek waar Brussel – net zoals de meeste grootsteden – erg mee te kampen heeft”. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat één DriveNow-voertuig ten minste drie privéauto’s vervangt.

 

Al half miljoen gebruikers in 9 steden

DriveNow verhuurt op basis van het “free-floating”-principe voertuigen van de merken BMW en Mini. De auto’s zijn op te pikken en weer achter te laten op elke locatie binnen een afgebakend zakelijk gebied.

 

Het autodeelbedrijf beschikt momenteel over een wagenpark van meer dan 4.000 voertuigen in München, Berlijn, Düsseldorf, Keulen, Hamburg, Wenen, Londen, Kopenhagen en Stockholm. Twintig procent daarvan zijn elektrische BMW i3-modellen. Vandaag vinden en reserveren al meer dan een half miljoen geregistreerde klanten met de DriveNow-app of via de website een voertuig.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Back to top