Christian Lambert moet DriveNow uitrollen in Brussel

Christian Lambert moet DriveNow uitrollen in Brussel

DriveNow ‑ de internationale joint venture voor autodelen, opgericht door BMW en autoverhuurder Sixt ‑ heeft Christian Lambert aangesteld als eerste managing director voor België. Onder zijn leiding zal DriveNow nu zeer snel in Brussel opstarten.

 

Vanaf 1 juli

BMW en Sixt, elk voor de helft eigenaar van DriveNow, hebben Christian Lambert aangesteld om vanaf 1 juli de autodeelservice in Brussel te lanceren. DriveNow zweert bij “free-floating”, waarbij de gebruiker de auto kan oppikken en achterlaten waar hij maar wil.

 

“Als hoofdstad van Europa is Brussel een van de belangrijkste en meest internationale steden van de wereld en onze aanwezigheid hier is een grote stap in de ontwikkeling van DriveNow”, zegt Sebastian Hofelich, CEO van DriveNow International. “Daarom wilden we iemand die naast de vereiste competenties ook de nodige ervaring heeft om de toekomst van het free-floating autodelen in Brussel mee vorm te geven.”

 

Christian Lambert is al 30 jaar actief in de autowereld (waarvan 22 bij BMW) en begint op 1 juli aan zijn opdracht. Die is dubbel, zo zegt hij zelf: “DriveNow als een positief en vooruitstrevend merk in de markt zetten in Brussel” en tegelijk ook “het autodelen in het algemeen op de agenda zetten als deel van de oplossing voor de mobiliteitsproblematiek waar Brussel – net zoals de meeste grootsteden – erg mee te kampen heeft”. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat één DriveNow-voertuig ten minste drie privéauto’s vervangt.

 

Al half miljoen gebruikers in 9 steden

DriveNow verhuurt op basis van het “free-floating”-principe voertuigen van de merken BMW en Mini. De auto’s zijn op te pikken en weer achter te laten op elke locatie binnen een afgebakend zakelijk gebied.

 

Het autodeelbedrijf beschikt momenteel over een wagenpark van meer dan 4.000 voertuigen in München, Berlijn, Düsseldorf, Keulen, Hamburg, Wenen, Londen, Kopenhagen en Stockholm. Twintig procent daarvan zijn elektrische BMW i3-modellen. Vandaag vinden en reserveren al meer dan een half miljoen geregistreerde klanten met de DriveNow-app of via de website een voertuig.