D'Ieteren Auto versterkt zich op as Brussel-Antwerpen

D'Ieteren Auto versterkt zich op as Brussel-Antwerpen

D'Ieteren Auto koopt de garages van de Groep Claessens in Wilrijk en neemt een meerderheidsbelang in de Mechelse autogroep ACM, amper enkele maanden na de overname van een tiental garages van de Antwerpse groepen Joly en Beerens.

Strategische as voor fleetmarkt

D'Ieteren heeft een principeakkoord ondertekend voor de overname van de concessies van de merken Volkswagen, Audi en Seat van de groep Claessens in Wilrijk en voor de verwerving van een meerderheidsparticipatie in de concessies van de merken Volkswagen, Audi en Skoda van de groep ACM in Mechelen. Dat heeft de groep gisteren bekendgemaakt.

 

Beide operaties volgen kort na de overname van de concessies van de Antwerpse groepen Joly en Beerens. "Het activiteitsvolume dat in deze regio wordt gerealiseerd, is aanzienlijk", bevestigt CEO Denis Gorteman: "De akkoorden bieden ons de mogelijkheid om de positie van de merken Volkswagen, Audi, Skoda en Seat te versterken op de as Mechelen-Antwerpen."

 

De bewuste as telt de dichtste concentratie aan bedrijven en dus ook aan bedrijfswagens van het land. Die laatste leggen nu eenmaal een pak meer kilometers af dan particuliere wagens, waardoor ze niet alleen vaker op onderhoud moeten komen, maar ook meer kans lopen op carrosserieschade.

 

Focus meer dan ooit op het Antwerpse

De uitbreiding richting Antwerpen is des te opvallender, omdat ze in schril contrast staat met de 'terugplooistrategie' van de groep in Brussel. Daar telt D'Ieteren Auto zeventien concessies op twaalf sites, maar eind vorige maand liet de groep weten er daarvan maar zeven te willen overhouden.

 

D'Ieteren Auto is met een marktaandeel van meer dan 21% de grootste autoverdeler in ons land. Behalve Volkswagen, Audi, Seat en Skoda voert het ook Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha-motoren in. D'Ieteren Auto realiseerde vorig jaar een omzet van 2,6 miljard euro.

Tags: