D'Ieteren Auto versterkt zich op as Brussel-Antwerpen | RetailDetail

D'Ieteren Auto versterkt zich op as Brussel-Antwerpen

D'Ieteren Auto versterkt zich op as Brussel-Antwerpen

D'Ieteren Auto koopt de garages van de Groep Claessens in Wilrijk en neemt een meerderheidsbelang in de Mechelse autogroep ACM, amper enkele maanden na de overname van een tiental garages van de Antwerpse groepen Joly en Beerens.

Strategische as voor fleetmarkt

D'Ieteren heeft een principeakkoord ondertekend voor de overname van de concessies van de merken Volkswagen, Audi en Seat van de groep Claessens in Wilrijk en voor de verwerving van een meerderheidsparticipatie in de concessies van de merken Volkswagen, Audi en Skoda van de groep ACM in Mechelen. Dat heeft de groep gisteren bekendgemaakt.

 

Beide operaties volgen kort na de overname van de concessies van de Antwerpse groepen Joly en Beerens. "Het activiteitsvolume dat in deze regio wordt gerealiseerd, is aanzienlijk", bevestigt CEO Denis Gorteman: "De akkoorden bieden ons de mogelijkheid om de positie van de merken Volkswagen, Audi, Skoda en Seat te versterken op de as Mechelen-Antwerpen."

 

De bewuste as telt de dichtste concentratie aan bedrijven en dus ook aan bedrijfswagens van het land. Die laatste leggen nu eenmaal een pak meer kilometers af dan particuliere wagens, waardoor ze niet alleen vaker op onderhoud moeten komen, maar ook meer kans lopen op carrosserieschade.

 

Focus meer dan ooit op het Antwerpse

De uitbreiding richting Antwerpen is des te opvallender, omdat ze in schril contrast staat met de 'terugplooistrategie' van de groep in Brussel. Daar telt D'Ieteren Auto zeventien concessies op twaalf sites, maar eind vorige maand liet de groep weten er daarvan maar zeven te willen overhouden.

 

D'Ieteren Auto is met een marktaandeel van meer dan 21% de grootste autoverdeler in ons land. Behalve Volkswagen, Audi, Seat en Skoda voert het ook Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha-motoren in. D'Ieteren Auto realiseerde vorig jaar een omzet van 2,6 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.