Nieuw management voor Aveve

Aveve retail
Foto Aveve

Tuinwinkelketen Aveve, een onderdeel van de landbouwgroep Arvesta, krijgt met Stefan De Clercq een nieuwe baas. Voormalig directeur retail Erik Haegeman heeft het bedrijf immers verlaten.

 

Focus op groei

Stefan De Clercq, tot voor kort COO bij Arvesta, is sinds 1 januari 'business unit director franchise & retail', een nieuwe rol die verder focus legt op groei en klantentevredenheid. In deze rol zal hij leiding geven aan de Aveve- en Eurotuinwinkels van de groep, zo meldt het bedrijf. Erik Haegeman, die businessunitdirecteur was voor retail, machines en bloem, heeft besloten een nieuwe wending aan zijn carrière te geven en heeft Arvesta in onderlinge overeenstemming verlaten.

 

Aveve heeft in België ongeveer 250 winkels, samen goed voor 210.000 m² aan verkoopoppervlakte. Het merendeel van die winkels wordt uitgebaat door zelfstandige franchisenemers. In het voorjaar van 2019 presenteerde de retailer een nieuw winkelconcept, dat beleving en emotie centraal stelt. Dat concept werd al neergezet in drie testwinkels van uiteenlopende formaten: Mechelen (2000 m²), Oostrozebeke (1000 m²) en Hannuit (500 m²).

 

De komende jaren zou de nieuwe formule verder worden uitgerold met een vijftigtal verbouwingen per jaar. Dat plan zit op schema: "Vandaag zijn al tien winkels omgebouwd naar het nieuwe concept. Tegen de lente zullen we aan vijftien winkels zitten", bevestigt woordvoerder Stéphanie Deleul.