Turkse parfumerie Bargello geopend in Antwerpen

Turkse parfumerie Bargello geopend in Antwerpen

In Antwerpen heeft de Turkse parfumerieketen Bargello een vestiging geopend in de Wilde Zee. Bargello verkoopt geen grote merken, maar maakt eigen parfums, die geïnspireerd zijn door bekende namen.

 

Tot 75 procent goedkoper

Bargello werd in 1952 opgericht in Turkije, maar heeft ondertussen al meer dan 300 winkels wereldwijd, waaronder een tiental in Nederland. In België is het pas de eerste vestiging, maar er wordt ook al gedacht aan Gent en Brussel.

 

“Onze winkel in Antwerpen is slechts 20 vierkante meter groot, maar dat is ruim voldoende. In de Wilde Zee is veel passage en zijn er heel wat kleine winkeltjes. Vandaar dat we hier beter tot ons recht komen dan pakweg op de Meir”, zegt de Nederlandse zaakvoerder Cengiz Gorgen aan GVA.

 

Bij Bargello zijn 400 eigen parfums te vinden, in flesjes van 50 milliliter, die allemaal tegen de prijs van 19,99 euro worden verkocht.

 

“Qua geur zijn onze parfums perfect vergelijkbaar met die van de grote merken”, zegt Gorgen. “Alleen hebben ze allemaal een nummer in plaats van een naam. Op die manier bespaar je tot 75 procent op je favoriete geur. Voor ieder bekend parfum hebben wij een eigen alternatief. In ons assortiment zitten zowel parfums met zoete appeltjesgeur als kruidige avondgeuren.”