Google wil gaan verkopen in Google Shops | RetailDetail

Google wil gaan verkopen in Google Shops

Google wil gaan verkopen in Google Shops
Shutterstock

Google opende vorig jaar al zijn eerste Google Shop als pop-upwinkel in New York, maar daar werden geen producten verkocht. Met de lancering van de nieuwe Google Pixel-smartphones wil de internetreus dat wel gaan doen.

Meer producten

In de eerste Google Shops werden wel heel wat producten van Google enkel getoond, maar na die eerste tests wil Google nu ook effectief gaan verkopen. Het aantal producten met ‘Made by Google’ als stempel is dan ook fiks de hoogte in gegaan, nadat Google enkele weken geleden samen met de Pixel 2 en Pixel 2 XL heel wat producten voorstelde.

 

Daardoor komt voor Google ook de nood om meer van het retailgegeven in handen te krijgen. Bij smartphones is dat minder belangrijk, omdat die in heel wat landen worden verkocht via telecomoperatoren, maar Google biedt nu veel meer aan en moet die producten dus bij de klant zien te krijgen.

 

De vraag is echter op welke schaal Google eigen winkels wil openen. Als het hier en daar over een aantal pop-upwinkels gaat, dan zal dat bijzonder weinig impact hebben op de totale omzet van het bedrijf. Langs de andere kant is het twijfelachtig dat Google een volledige keten aan eigen winkels wil uitbouwen, vooral omdat ondanks de uitbreiding het aantal eigen producten nog niet zo groot is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Deze sprekers treden aan op het RetailDetail Omnichannel Congress

12/02/2018

Met Jan Huysmans (Bol.com), Hans Carpels (Euronics International), Matthias De Clercq (Coolblue), Lionel Soccal (Google), Carole Lamarque (Duval Union) en Thierry Moubax (Bpost) voegt RetailDetail enkele boeiende namen toe aan het programma.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Fnac krijgt nieuwe stek in Gent

24/01/2018

De Gentse Fnac verhuist volgend jaar naar een nieuwe locatie. De winkel blijft wel in de Veldstraat, maar gaat naar een nieuw pand en zal een stuk kleiner zijn dan de huidige vestiging.

Back to top