Google wil gaan verkopen in Google Shops | RetailDetail

Google wil gaan verkopen in Google Shops

Google wil gaan verkopen in Google Shops
Shutterstock

Google opende vorig jaar al zijn eerste Google Shop als pop-upwinkel in New York, maar daar werden geen producten verkocht. Met de lancering van de nieuwe Google Pixel-smartphones wil de internetreus dat wel gaan doen.

Meer producten

In de eerste Google Shops werden wel heel wat producten van Google enkel getoond, maar na die eerste tests wil Google nu ook effectief gaan verkopen. Het aantal producten met ‘Made by Google’ als stempel is dan ook fiks de hoogte in gegaan, nadat Google enkele weken geleden samen met de Pixel 2 en Pixel 2 XL heel wat producten voorstelde.

 

Daardoor komt voor Google ook de nood om meer van het retailgegeven in handen te krijgen. Bij smartphones is dat minder belangrijk, omdat die in heel wat landen worden verkocht via telecomoperatoren, maar Google biedt nu veel meer aan en moet die producten dus bij de klant zien te krijgen.

 

De vraag is echter op welke schaal Google eigen winkels wil openen. Als het hier en daar over een aantal pop-upwinkels gaat, dan zal dat bijzonder weinig impact hebben op de totale omzet van het bedrijf. Langs de andere kant is het twijfelachtig dat Google een volledige keten aan eigen winkels wil uitbouwen, vooral omdat ondanks de uitbreiding het aantal eigen producten nog niet zo groot is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.