Verkoop Media Saturn aan oprichter niet onmogelijk | RetailDetail

Verkoop Media Saturn aan oprichter niet onmogelijk

Verkoop Media Saturn aan oprichter niet onmogelijk

Als oprichter Erich Kellerhals een bod doet op de aandelen van de Media Saturn Holding die momenteel in handen zijn van Metro Group, dan zal het bedrijf dat bod serieus nemen en van naderbij bekijken.

Machtsstrijd

Dat zegt Pieter Haas, de Nederlander die momenteel ad-interim de leiding heeft over de Media Saturn Holding, het bedrijf achter de merken Media Markt, Saturn – dat in Nederland binnenkort uit het straatbeeld zal verdwijnen, net als in België – en Redcoon.

 

Momenteel heeft Kellerhals, de oprichter van Media Markt, 22 procent van de aandelen van de holding in handen. Hij is echter niet tevreden met de richting die het bedrijf uit gaat en wil daarom de aandelen van Metro Group, dat 78 procent van de holding in handen heeft, overkopen of op zijn minst een afsplitsing van de Metro Group forceren.

 

Kellerhals is al sinds enkele jaren in een machtsstrijd met Metro Group verwikkeld. Hij is niet tevreden met het beleid en heeft al op meerdere manieren geprobeerd om meer invloed te krijgen op de beslissingen die door het bestuur worden genomen.

 

Online slaat aan

Pieter Haas denk echter dat het niet zo'n vaart zal lopen: volgens hem slaat de nieuwe onlinestrategie van Media Markt aan en ziet de toekomst voor het bedrijf er nu een stuk rooskleuriger uit. Haas gelooft dat Media Markt niet langer marktaandeel zal verliezen ten opzichte van de pure online spelers en wijst daarvoor naar het grote aantal filialen.

 

"Wij hebben ongeveer 1.000 winkels die we als basis voor onze leveringen op dag van bestelling gebruiken en die we inzetten voor onze multichannelstrategie", zegt hij aan het Duitse Die Welt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.