Verkoop Media Saturn aan oprichter niet onmogelijk | RetailDetail

Verkoop Media Saturn aan oprichter niet onmogelijk

Verkoop Media Saturn aan oprichter niet onmogelijk

Als oprichter Erich Kellerhals een bod doet op de aandelen van de Media Saturn Holding die momenteel in handen zijn van Metro Group, dan zal het bedrijf dat bod serieus nemen en van naderbij bekijken.

Machtsstrijd

Dat zegt Pieter Haas, de Nederlander die momenteel ad-interim de leiding heeft over de Media Saturn Holding, het bedrijf achter de merken Media Markt, Saturn – dat in Nederland binnenkort uit het straatbeeld zal verdwijnen, net als in België – en Redcoon.

 

Momenteel heeft Kellerhals, de oprichter van Media Markt, 22 procent van de aandelen van de holding in handen. Hij is echter niet tevreden met de richting die het bedrijf uit gaat en wil daarom de aandelen van Metro Group, dat 78 procent van de holding in handen heeft, overkopen of op zijn minst een afsplitsing van de Metro Group forceren.

 

Kellerhals is al sinds enkele jaren in een machtsstrijd met Metro Group verwikkeld. Hij is niet tevreden met het beleid en heeft al op meerdere manieren geprobeerd om meer invloed te krijgen op de beslissingen die door het bestuur worden genomen.

 

Online slaat aan

Pieter Haas denk echter dat het niet zo'n vaart zal lopen: volgens hem slaat de nieuwe onlinestrategie van Media Markt aan en ziet de toekomst voor het bedrijf er nu een stuk rooskleuriger uit. Haas gelooft dat Media Markt niet langer marktaandeel zal verliezen ten opzichte van de pure online spelers en wijst daarvoor naar het grote aantal filialen.

 

"Wij hebben ongeveer 1.000 winkels die we als basis voor onze leveringen op dag van bestelling gebruiken en die we inzetten voor onze multichannelstrategie", zegt hij aan het Duitse Die Welt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Back to top