Verkoop Media Saturn aan oprichter niet onmogelijk

Verkoop Media Saturn aan oprichter niet onmogelijk

Als oprichter Erich Kellerhals een bod doet op de aandelen van de Media Saturn Holding die momenteel in handen zijn van Metro Group, dan zal het bedrijf dat bod serieus nemen en van naderbij bekijken.

Machtsstrijd

Dat zegt Pieter Haas, de Nederlander die momenteel ad-interim de leiding heeft over de Media Saturn Holding, het bedrijf achter de merken Media Markt, Saturn – dat in Nederland binnenkort uit het straatbeeld zal verdwijnen, net als in België – en Redcoon.

 

Momenteel heeft Kellerhals, de oprichter van Media Markt, 22 procent van de aandelen van de holding in handen. Hij is echter niet tevreden met de richting die het bedrijf uit gaat en wil daarom de aandelen van Metro Group, dat 78 procent van de holding in handen heeft, overkopen of op zijn minst een afsplitsing van de Metro Group forceren.

 

Kellerhals is al sinds enkele jaren in een machtsstrijd met Metro Group verwikkeld. Hij is niet tevreden met het beleid en heeft al op meerdere manieren geprobeerd om meer invloed te krijgen op de beslissingen die door het bestuur worden genomen.

 

Online slaat aan

Pieter Haas denk echter dat het niet zo'n vaart zal lopen: volgens hem slaat de nieuwe onlinestrategie van Media Markt aan en ziet de toekomst voor het bedrijf er nu een stuk rooskleuriger uit. Haas gelooft dat Media Markt niet langer marktaandeel zal verliezen ten opzichte van de pure online spelers en wijst daarvoor naar het grote aantal filialen.

 

"Wij hebben ongeveer 1.000 winkels die we als basis voor onze leveringen op dag van bestelling gebruiken en die we inzetten voor onze multichannelstrategie", zegt hij aan het Duitse Die Welt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour en Fnac Darty denken aan inkoopalliantie

01/12/2017

Supermarktbedrijf Carrefour en elektronicaverkoper Fnac Darty denken eraan om een alliantie te vormen voor hun elektronica-aankopen. Door die bundeling van krachten kunnen ze de prijzen immers drukken.

Media Saturn lanceert eerste volledig virtuele winkelwereld

21/11/2017

Klanten van Saturn, dat samen met Media Markt deel uitmaakt van de groep Media Saturn, kunnen voortaan hun VR-bril opzetten om de producten in twee virtuele omgevingen te bekijken. De koop ook afronden in VR is voorlopig nog niet mogelijk.

Krëfel neemt meerderheid in IT-speler Tones

17/11/2017

Krëfel heeft een meerderheid genomen in het Mechelse Tones, een keten met vier winkels die gespecialiseerd is in IT en multimedia. Door die overname wil Krëfel zijn aanbod in die sectoren verder uitbreiden.

Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Ceconomy groeit verder in transitiejaar

26/10/2017

In het vierde kwartaal van zijn boekjaar is Ceconomy, voorheen onderdeel van de Duitse Metro Group, met 4,6% gegroeid naar 5,264 miljard euro. Vooral online zette het moederbedrijf van onder andere Media Markt grote stappen.

Back to top