Verkoop Media Saturn aan oprichter niet onmogelijk

Verkoop Media Saturn aan oprichter niet onmogelijk

Als oprichter Erich Kellerhals een bod doet op de aandelen van de Media Saturn Holding die momenteel in handen zijn van Metro Group, dan zal het bedrijf dat bod serieus nemen en van naderbij bekijken.

Machtsstrijd

Dat zegt Pieter Haas, de Nederlander die momenteel ad-interim de leiding heeft over de Media Saturn Holding, het bedrijf achter de merken Media Markt, Saturn – dat in Nederland binnenkort uit het straatbeeld zal verdwijnen, net als in België – en Redcoon.

 

Momenteel heeft Kellerhals, de oprichter van Media Markt, 22 procent van de aandelen van de holding in handen. Hij is echter niet tevreden met de richting die het bedrijf uit gaat en wil daarom de aandelen van Metro Group, dat 78 procent van de holding in handen heeft, overkopen of op zijn minst een afsplitsing van de Metro Group forceren.

 

Kellerhals is al sinds enkele jaren in een machtsstrijd met Metro Group verwikkeld. Hij is niet tevreden met het beleid en heeft al op meerdere manieren geprobeerd om meer invloed te krijgen op de beslissingen die door het bestuur worden genomen.

 

Online slaat aan

Pieter Haas denk echter dat het niet zo'n vaart zal lopen: volgens hem slaat de nieuwe onlinestrategie van Media Markt aan en ziet de toekomst voor het bedrijf er nu een stuk rooskleuriger uit. Haas gelooft dat Media Markt niet langer marktaandeel zal verliezen ten opzichte van de pure online spelers en wijst daarvoor naar het grote aantal filialen.

 

"Wij hebben ongeveer 1.000 winkels die we als basis voor onze leveringen op dag van bestelling gebruiken en die we inzetten voor onze multichannelstrategie", zegt hij aan het Duitse Die Welt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google wil gaan verkopen in Google Shops

20/10/2017

Google opende vorig jaar al zijn eerste Google Shop als pop-upwinkel in New York, maar daar werden geen producten verkocht. Met de lancering van de nieuwe Google Pixel-smartphones wil de internetreus dat wel gaan doen.

Fnac Darty groeit met 6 procent in derde kwartaal

20/10/2017

In het derde kwartaal van 2017 is de omzet Fnac Darty met 6% gegroeid naar 1,792 miljard euro. Daarbij meldt het bedrijf tevens dat de integratie van Fnac en Darty voorloopt op schema. Ook in de Benelux was er sprake van groei.

Topman Samsung stapt op, ondanks recordwinst

13/10/2017

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft ook in het afgelopen kwartaal een recordwinst gehaald, dankzij sterke prestaties van de chipdivisie. Dat hield een van de drie CEO’s echter niet tegen om op te stappen.

Fnac-Darty stelt nieuw directiecomité voor

12/10/2017

Iets meer dan een jaar na de fusie van Fnac en Darty en enkele maanden na de toch wel onverwachte overstap van CEO Alexandre Bompard naar Carrefour heeft de Franse entertainment- en elektrogroep Fnac-Darty zijn nieuwe directiecomité bekendgemaakt.

Pc-verkoop al 12 kwartalen op rij achteruit

12/10/2017

De verkoop van pc’s is in het derde kwartaal opnieuw gezakt, nu met 3,6%. Daarmee krimpt de markt nu al drie jaar op rij, zo becijferde onderzoeksbureau Gartner.

Coolblue zoekt duizend bezorgers extra

05/10/2017

Webshop Coolblue is op zoek naar duizend extra bezorgers. Zo wil het zijn witgoedleveringen nog verder uitbouwen. Momenteel heeft het Nederlandse bedrijf al een groot deel van die leveringen in eigen handen.

Back to top