Verkoop Media Saturn aan oprichter niet onmogelijk

Verkoop Media Saturn aan oprichter niet onmogelijk

Als oprichter Erich Kellerhals een bod doet op de aandelen van de Media Saturn Holding die momenteel in handen zijn van Metro Group, dan zal het bedrijf dat bod serieus nemen en van naderbij bekijken.

Machtsstrijd

Dat zegt Pieter Haas, de Nederlander die momenteel ad-interim de leiding heeft over de Media Saturn Holding, het bedrijf achter de merken Media Markt, Saturn – dat in Nederland binnenkort uit het straatbeeld zal verdwijnen, net als in België – en Redcoon.

 

Momenteel heeft Kellerhals, de oprichter van Media Markt, 22 procent van de aandelen van de holding in handen. Hij is echter niet tevreden met de richting die het bedrijf uit gaat en wil daarom de aandelen van Metro Group, dat 78 procent van de holding in handen heeft, overkopen of op zijn minst een afsplitsing van de Metro Group forceren.

 

Kellerhals is al sinds enkele jaren in een machtsstrijd met Metro Group verwikkeld. Hij is niet tevreden met het beleid en heeft al op meerdere manieren geprobeerd om meer invloed te krijgen op de beslissingen die door het bestuur worden genomen.

 

Online slaat aan

Pieter Haas denk echter dat het niet zo'n vaart zal lopen: volgens hem slaat de nieuwe onlinestrategie van Media Markt aan en ziet de toekomst voor het bedrijf er nu een stuk rooskleuriger uit. Haas gelooft dat Media Markt niet langer marktaandeel zal verliezen ten opzichte van de pure online spelers en wijst daarvoor naar het grote aantal filialen.

 

"Wij hebben ongeveer 1.000 winkels die we als basis voor onze leveringen op dag van bestelling gebruiken en die we inzetten voor onze multichannelstrategie", zegt hij aan het Duitse Die Welt.

Tags: