“Coronavirus stopt Belgische uitrol Jumbo niet”

“Coronavirus stopt Belgische uitrol Jumbo niet”
Shutterstock.com

Jumbo-topman Ton van Veen denkt niet dat de coronacrisis een grote impact zal hebben op de geplande expansie in België. Twaalf tot vijftien openingen staan vooral in de tweede helft van het jaar gepland.

 

“Heel hoge omzet”

De drie Belgische winkels die Jumbo vorig jaar opende, draaien erg goed: terwijl de Nederlandse grenswinkels van de keten omzetverlies lijden doordat Belgische klanten er nu wegblijven, stijgt de omzet sterk in de filialen in Pelt, Lanaken en Rijkevorsel, zegt financieel directeur Ton van Veen in een interview met RetailTrends. "Ze hebben daar een heel hoge omzet. Nog veel hoger dan hier." Hoewel de grenzen gesloten zijn voor personenverkeer, kunnen de vrachtwagens vanuit de distributiecentra in Veghel en Breda vlot naar België blijven rijden. "Het is tot nu toe niet aangetoond dat het virus via producten kan worden overgebracht."

 

Van Veen benadrukt dat de voorbereidingen voor een verdere uitrol in België gewoon doorgaan. Hij verwacht nog steeds dat Jumbo er dit jaar twaalf tot vijftien nieuwe winkels kan openen: die winkelopeningen staan namelijk vooral in de tweede helft van het jaar gepland. Ook de samenwerking met Hema valt nu niet stil: de uitrol van Hema-schappen met non-food in de supermarkten kan misschien zelfs worden versneld. De warenhuisketen wordt zwaar getroffen door de coronacrisis. "Als we anderen kunnen helpen, dan doen we dat", aldus van Veen.