Albert Heijn Boortmeerbeek heeft nieuwe eigenaars

Albert Heijn Boortmeerbeek heeft nieuwe eigenaars

De medewerkers van de Albert Heijn in Boortmeerbeek weten eindelijk dat vanaf 1 juni een nieuwe uitbater de winkel overneemt. Voorlopig is wel nog niet duidelijk welke keten er aan de slag gaat.

Alle werknemers behouden baan

“Op 1 juni beginnen de werknemers bij een nieuwe werkgever, op dezelfde locatie”, zegt Sally Herygers, woordvoerder van Ahold. “Het grootste deel van mei zal de Albert Heijn-winkel nog blijven bestaan, tot wanneer precies kunnen we nu nog niet kwijt. Wat wel zeker is, is dat alle werknemers hun job blijven behouden, ook na de overname.”

 

Het enige dat momenteel geweten is, is dat de nieuwe eigenaar een Franse keten is en dan klinkt al snel de naam Carrefour. In Kampenhout, slechts twee kilometer verderop, is echter al een Carrefour Market te vinden, en uitbater Carl Maes wil snel duidelijkheid over de nieuwe eigenaar.

 

“Nu donderdag overleg ik met de regioverantwoordelijken. De komst van Albert Heijn heeft onze omzet behoorlijk doen dalen. Ik vraag al langer of het AH-filiaal door Carrefour wordt overgenomen, maar duidelijkheid kreeg ik nog niet”, zegt Maes. Hij vreest dat zijn winkel niet meer leefbaar zal zijn als de nieuwe uitbater Carrefour is. Vlakbij hem komt er immers ook al een nieuwe winkel van Lidl, waardoor de concurrentie sowieso al uitermate zwaar wordt.