Albert Heijn Boortmeerbeek heeft nieuwe eigenaars | RetailDetail

Albert Heijn Boortmeerbeek heeft nieuwe eigenaars

Albert Heijn Boortmeerbeek heeft nieuwe eigenaars
Shutterstock

De medewerkers van de Albert Heijn in Boortmeerbeek weten eindelijk dat vanaf 1 juni een nieuwe uitbater de winkel overneemt. Voorlopig is wel nog niet duidelijk welke keten er aan de slag gaat.

Alle werknemers behouden baan

“Op 1 juni beginnen de werknemers bij een nieuwe werkgever, op dezelfde locatie”, zegt Sally Herygers, woordvoerder van Ahold. “Het grootste deel van mei zal de Albert Heijn-winkel nog blijven bestaan, tot wanneer precies kunnen we nu nog niet kwijt. Wat wel zeker is, is dat alle werknemers hun job blijven behouden, ook na de overname.”

 

Het enige dat momenteel geweten is, is dat de nieuwe eigenaar een Franse keten is en dan klinkt al snel de naam Carrefour. In Kampenhout, slechts twee kilometer verderop, is echter al een Carrefour Market te vinden, en uitbater Carl Maes wil snel duidelijkheid over de nieuwe eigenaar.

 

“Nu donderdag overleg ik met de regioverantwoordelijken. De komst van Albert Heijn heeft onze omzet behoorlijk doen dalen. Ik vraag al langer of het AH-filiaal door Carrefour wordt overgenomen, maar duidelijkheid kreeg ik nog niet”, zegt Maes. Hij vreest dat zijn winkel niet meer leefbaar zal zijn als de nieuwe uitbater Carrefour is. Vlakbij hem komt er immers ook al een nieuwe winkel van Lidl, waardoor de concurrentie sowieso al uitermate zwaar wordt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

Colruyt zet volop in op ‘vleesloos vlees’

20/04/2018

Vleesvervangers zijn hot, en dat heeft ook Colruyt begrepen. De Belgische retailer gaat samen met het Ierse voedingsbedrijf Kerry plantaardige vleesvervangers maken, een jaar nadat het al 'soja-kippenvleesproducent' Ojah overnam.

Filet Pur: Hete standjes in het versrayon

20/04/2018

De meteorologische experts van RetailDetail Food voorspellen nu al: het wordt een gloeiend hete zomer voor de FMCG-branche. Waarom? Dat onthult ons ongezouten en flink gepeperde weekoverzicht.

EU stemt wet voor betere biolabels

20/04/2018

Het Europees Parlement heeft een wet aangenomen om de biosector strenger, maar eerlijker en duidelijker te reglementeren. Met onder meer een biolabel en importregels wil Europa vooral bioproductie van eigen bodem een duwtje in de rug geven.