Albert Heijn Boortmeerbeek heeft nieuwe eigenaars | RetailDetail

Albert Heijn Boortmeerbeek heeft nieuwe eigenaars

Albert Heijn Boortmeerbeek heeft nieuwe eigenaars
Shutterstock

De medewerkers van de Albert Heijn in Boortmeerbeek weten eindelijk dat vanaf 1 juni een nieuwe uitbater de winkel overneemt. Voorlopig is wel nog niet duidelijk welke keten er aan de slag gaat.

Alle werknemers behouden baan

“Op 1 juni beginnen de werknemers bij een nieuwe werkgever, op dezelfde locatie”, zegt Sally Herygers, woordvoerder van Ahold. “Het grootste deel van mei zal de Albert Heijn-winkel nog blijven bestaan, tot wanneer precies kunnen we nu nog niet kwijt. Wat wel zeker is, is dat alle werknemers hun job blijven behouden, ook na de overname.”

 

Het enige dat momenteel geweten is, is dat de nieuwe eigenaar een Franse keten is en dan klinkt al snel de naam Carrefour. In Kampenhout, slechts twee kilometer verderop, is echter al een Carrefour Market te vinden, en uitbater Carl Maes wil snel duidelijkheid over de nieuwe eigenaar.

 

“Nu donderdag overleg ik met de regioverantwoordelijken. De komst van Albert Heijn heeft onze omzet behoorlijk doen dalen. Ik vraag al langer of het AH-filiaal door Carrefour wordt overgenomen, maar duidelijkheid kreeg ik nog niet”, zegt Maes. Hij vreest dat zijn winkel niet meer leefbaar zal zijn als de nieuwe uitbater Carrefour is. Vlakbij hem komt er immers ook al een nieuwe winkel van Lidl, waardoor de concurrentie sowieso al uitermate zwaar wordt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".