Albert Heijn landt in Ronse, nog drie openingen op til

Shutterstock.com

Albert Heijn België heeft een heuse najaarssprint ingezet: deze week opende de retailer een gloednieuwe supermarkt in Ronse, de komende weken staan nog drie winkelopeningen op het programma.

 

Lokeren, Ternat en Zaventem op komst

AH Ronse verkoopt 14.000 artikels op 1.400 m² winkeloppervlak en wordt uitgebaat door franchisenemers Jean-Paul Fraeyman en Inge Vanluchene, die ook de Albert Heijn in Roeselare runnen. De nieuwe winkel is gevestigd in het retailpark Shopping Plaza aan de César Snoecklaan, een site die de voorbije jaren kampte met leegstand. Carrefour liet er zijn hypermarkt na de herstructurering in 2010 over aan Match Food + More, maar ook die keten kon het er niet waarmaken en sloot vorig jaar de deuren. Nochtans zijn er op dezelfde locatie namen als Mc Donald's, Vanden Borre, H&M, Brico en C&A actief. De stad Ronse is verheugd met de opening en rekent erop dat het hele retailpark nu een boost zal krijgen.

 

De opening is de eerste in een reeks van vier voor Albert Heijn België. De komende weken namelijk openen zoals eerder aangekondigd nog nieuwe winkels in Lokeren, Ternat en Zaventem. De twee laatstgenoemde vestigingen zullen worden uitgebaat door franchisenemer Peeters-Govers, die ook Albert Heijn supermarkten uitbaat in Antwerpen, Berchem, Gierle, Oud-Turnhout en Wemmel.