Albert Heijn keert terug naar Lokeren

Albert Heijn keert terug naar Lokeren
Shutterstock.com

Minder dan twee jaar na de gedwongen verkoop van het filiaal in Lokeren keert Albert Heijn al terug naar de Oost-Vlaamse stad. Binnen enkele maanden opent er een gloednieuwe franchisewinkel.

 

Volop expansie

De retailer kondigt zopas aan dat de nieuwe supermarkt in Lokeren tegen het einde van dit jaar de deuren zal openen. Het is de vijftiende franchisewinkel voor Albert Heijn en de tiende vestiging in Oost-Vlaanderen. Hij zal worden uitgebaat door twee nieuwe franchisenemers, Aheed en Jessie Khan, die op zoek zijn naar een vijftigtal mensen voor functies zoals teamleiders (afdelingsverantwoordelijken), winkelbedienden en jobstudenten. De aanwervingen gaan nu van start.

 

Albert Heijn kent Lokeren, en vice versa. In 2014 opende de retailer er al een winkel, pal naast een Delhaize-filiaal. Het was toen zelfs de grootste vestiging voor de keten, maar om toestemming te krijgen voor de fusie met Delhaize moest AH de winkel in 2017 alweer afstoten. De overnemer was toen Carrefour Belgium, dat de winkel ombouwde tot een Market.

 

De aankondiging komt er kort nadat bekend raakte dat in dezelfde provincie ook Ronse een Albert Heijn mag verwelkomen dit jaar. De expansiemachine van de Nederlandse keten draait op volle toeren. Nog minstens vier nieuwe locaties openen de komende maanden: naast Lokeren en Ronse zijn dat ook Zaventem en Ternat. Daarmee komt het totaal aantal supermarkten op 42. De retailer zou nog tientallen projecten in de pijplijn hebben.