Albert Heijn opent in Rijkevorsel en vervangt Carrefour in Wijnegem

Foto Albert Heijn

De expansie van Albert Heijn gaat onverminderd verder: op 10 juli opent een nieuwe winkel in Rijkevorsel. Ook verneemt RetailDetail dat de Nederlandse keten de plaats inneemt van Carrefour Market in het winkelcentrum van Wijnegem.

 

Grote verswereld

De winkel op de Breebos-site aan de Merksplassesteenweg in Rijkevorsel wordt uitgebaat door franchisenemers Marco en Nathalie Van Ende. Zij openden in 2011 de allereerste Albert Heijn-supermarkt in België, meer bepaald in Brasschaat. Ondertussen hebben ze ook AH-vestigingen in Stabroek en Sint-Niklaas. In Rijkevorsel zullen ze een veertigtal mensen tewerk stellen. De nieuwe winkel pakt als tweede in België uit met een extra grote verswereld, net als de zopas geopende vestiging in Kuringen. Het wordt overigens druk in de Kempense gemeente, want ook Jumbo plant er één van zijn eerste Belgische vestigingen

 

Voor Albert Heijn België staan er dit jaar overigens nog wel meer openingen op de planning, in het kader van een ambitieus expansiebeleid. Dat er binnenkort vestigingen zullen openen in Turnhout (Turnova) en Deurne was al eerder bekend. Nu verneemt RetailDetail dat ook Wijnegem aan dat lijstje mag worden toegevoegd: de Carrefour Market supermarkt in het winkelcentrum houdt het binnenkort voor bekeken en de Nederlandse keten zal de vrijgekomen ruimte innemen. Supermarkten in overdekte winkelcentra zijn geen evidentie, maar AH weet er blijkbaar wel raad mee: de retailer verving recent ook al de Carrefour-winkel in Shopping 1 in Genk.