Alvo broedt op comeback in Neerpelt

Alvo broedt op comeback in Neerpelt

Twee jaar geleden haalde Alvo de krantenkoppen door een gloednieuwe winkel na amper twee maanden alweer te sluiten. Nu wil het Limburgse C&B Supermarkten de leegstaande vestiging toch nog een tweede kans geven.

 

Marktsituatie is veranderd

Destijds had Alvo grote ambities in Neerpelt met een verssupermarkt van 2.000 m² volgens een nieuw concept. Met vers- en streekproducten wilde de winkel zich onderscheiden van de vele discounters in de omgeving, maar hij moest ondanks een investering van 5,5 miljoen euro na amper twee maanden alweer de deuren sluiten: de zaak kon niet opboksen tegen het lokale prijsgeweld. Bovendien openden zowel Aldi als Albert Heijn bijkomende vestigingen in het marktgebied.

 

Sindsdien staat het pand leeg, maar nu blijkt dat de eigenaar de winkel toch wil heropenen in september of oktober. De marktsituatie is immers veranderd, verklaart zaakvoerder Wouter Verhoeven van Alvo-lid C&B Supermarkten aan Het Nieuwsblad. Volgens hem kwam de opening te vroeg, het was nog volop crisis. Maar nu leeft de economie weer op en bovendien verhuist concurrent Lidl van Neerpelt naar Overpelt. In het gebouw staat alles nog klaar om snel te kunnen starten. C&B Supermarkten heeft al vestigingen in Zonhoven, Tessenderlo, Peer en Kortessem.