Bio-Planet opent eerste stadswinkel in Antwerpen

Bio-Planet opent eerste stadswinkel in Antwerpen

Bio-Planet opent eerste stadswinkel in Antwerpen
Colruyt Group

Ook Bio-Planet springt nu op de kar van de stadswinkel. De bioketen van Colruyt Group opent binnenkort haar eerste winkel in het hartje van Antwerpen en brengt zo haar bioproducten meer binnen het bereik van mensen zonder wagen.

 

Drie nieuwe Bio-Planets per jaar

Vanaf 4 mei zullen Antwerpse liefhebbers van biovoeding ook terecht kunnen in de eerste stadswinkel van Bio-Planet. De biologische supermarktketen vestigt zich op het Eilandje, vlakbij het MAS. Daar krijgen klanten het volledige assortiment van Bio-Planet van zo'n 6.000 producten voorgeschoteld, waaronder ook vegetarische en veganistische voeding.

 

Bio-Planet wil nog meer winkels in de stad openen, maar dat blijkt niet eenvoudig: "Panden met een oppervlakte van zo'n 600 m2, die bovendien vlot bereikbaar zijn met de wagen, zijn in de meeste steden niet dikgezaaid," liet directeur Jo Ghislain weten aan De Tijd. In die steden heeft de bio-keten ook meer concurrentie, onder meer van sectorgenoot Färm, die in Brussel al zes winkels heeft. Ook de buurtwinkels van Carrefour en Delhaize zetten steeds meer in op bioproducten in hun assortiment.

 

Bio-Planet heeft vandaag 28 winkels, die allemaal langs grote wegen in de stadsrand gevestigd zijn. Met de opening van een winkel in het Antwerpse stadscentrum bevestigt Colruyt Group zijn ambitie om ook de biowinkels, waarvan er elk jaar drie nieuwe de deuren zullen openen, te laten groeien in de steden. Eerder al zette de groep sterk in op zijn netwerk van Okay-buurtwinkels, dat vandaag 126 filialen telt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".