Bio-Planet opent eerste stadswinkel in Antwerpen

Bio-Planet opent eerste stadswinkel in Antwerpen

Bio-Planet opent eerste stadswinkel in Antwerpen
Colruyt Group

Ook Bio-Planet springt nu op de kar van de stadswinkel. De bioketen van Colruyt Group opent binnenkort haar eerste winkel in het hartje van Antwerpen en brengt zo haar bioproducten meer binnen het bereik van mensen zonder wagen.

 

Drie nieuwe Bio-Planets per jaar

Vanaf 4 mei zullen Antwerpse liefhebbers van biovoeding ook terecht kunnen in de eerste stadswinkel van Bio-Planet. De biologische supermarktketen vestigt zich op het Eilandje, vlakbij het MAS. Daar krijgen klanten het volledige assortiment van Bio-Planet van zo'n 6.000 producten voorgeschoteld, waaronder ook vegetarische en veganistische voeding.

 

Bio-Planet wil nog meer winkels in de stad openen, maar dat blijkt niet eenvoudig: "Panden met een oppervlakte van zo'n 600 m2, die bovendien vlot bereikbaar zijn met de wagen, zijn in de meeste steden niet dikgezaaid," liet directeur Jo Ghislain weten aan De Tijd. In die steden heeft de bio-keten ook meer concurrentie, onder meer van sectorgenoot Färm, die in Brussel al zes winkels heeft. Ook de buurtwinkels van Carrefour en Delhaize zetten steeds meer in op bioproducten in hun assortiment.

 

Bio-Planet heeft vandaag 28 winkels, die allemaal langs grote wegen in de stadsrand gevestigd zijn. Met de opening van een winkel in het Antwerpse stadscentrum bevestigt Colruyt Group zijn ambitie om ook de biowinkels, waarvan er elk jaar drie nieuwe de deuren zullen openen, te laten groeien in de steden. Eerder al zette de groep sterk in op zijn netwerk van Okay-buurtwinkels, dat vandaag 126 filialen telt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.