Delhaize bouwt hypermodern distributiecentrum in Ninove

Delhaize bouwt hypermodern distributiecentrum in Ninove

Naast het huidige distributiecentrum in Ninove plant Delhaize een nieuw, sterk geautomatiseerd verdeelcentrum voor snel roterende voedingsproducten en dranken. Het gaat om een investering van 143 miljoen euro.

Frequente leveringen

De werken aan het distributiecentrum zijn al gestart. Het nieuwe centrum zal afgewerkt zijn in 2017 en begin 2018 zal het volledig operationeel zijn. Met dit nieuwe distributiecentrum zal Delhaize beschikken over in totaal meer dan 200.000 m² aan opslag- en distributieruimte in ons land.

 

"Logistiek is de kern van de activiteiten van Delhaize en moet dus mee de groei en innovatie in ons winkelnetwerk mogelijk maken", zei Denis Knoops, CEO van Delhaize België, ter gelegenheid van de officiële voorstelling van het project. "Het nieuwe distributiecentrum kadert in de langetermijnvisie van Delhaize om haar eigen logistieke capaciteit verder te versterken en efficiënter te maken."

 

De focus van het distributiecentrum zal liggen op producten met hoge rotatie, die zeer frequent naar de winkels moeten getransporteerd worden. Naast dranken zullen onder meer ontbijtproducten, koekjes, deegwaren, sauzen, toiletpapier en luiers vanaf 2018 vanuit Ninove naar de winkels vertrekken. Die winkels zullen daardoor zelf minder opslagruimte nodig hebben voor deze producten.

 

"Delhaize behoudt identiteit"

Vlaams minister-president Geert Bourgeois woonde de presentatie bij en had naar eigen zeggen een goed gesprek met het management van Delhaize België. "Ik ben verheugd te vernemen dat Delhaize ook na de fusie met Ahold zijn eigen cultuur en identiteit zal behouden", verklaarde hij.

 

De tewerkstelling in Vlaanderen blijft op die manier bewaard, stelde de minister-president, die benadrukte dat 70% van het Delhaize-assortiment lokaal is. Geert Bourgeois had verder lof voor de voortrekkersrol die Delhaize speelt op het vlak van gezonde voeding, diversiteit, armoedebestrijding en ecologie.

Tags: