Delhaize bouwt hypermodern distributiecentrum in Ninove

Delhaize bouwt hypermodern distributiecentrum in Ninove

Naast het huidige distributiecentrum in Ninove plant Delhaize een nieuw, sterk geautomatiseerd verdeelcentrum voor snel roterende voedingsproducten en dranken. Het gaat om een investering van 143 miljoen euro.

Frequente leveringen

De werken aan het distributiecentrum zijn al gestart. Het nieuwe centrum zal afgewerkt zijn in 2017 en begin 2018 zal het volledig operationeel zijn. Met dit nieuwe distributiecentrum zal Delhaize beschikken over in totaal meer dan 200.000 m² aan opslag- en distributieruimte in ons land.

 

"Logistiek is de kern van de activiteiten van Delhaize en moet dus mee de groei en innovatie in ons winkelnetwerk mogelijk maken", zei Denis Knoops, CEO van Delhaize België, ter gelegenheid van de officiële voorstelling van het project. "Het nieuwe distributiecentrum kadert in de langetermijnvisie van Delhaize om haar eigen logistieke capaciteit verder te versterken en efficiënter te maken."

 

De focus van het distributiecentrum zal liggen op producten met hoge rotatie, die zeer frequent naar de winkels moeten getransporteerd worden. Naast dranken zullen onder meer ontbijtproducten, koekjes, deegwaren, sauzen, toiletpapier en luiers vanaf 2018 vanuit Ninove naar de winkels vertrekken. Die winkels zullen daardoor zelf minder opslagruimte nodig hebben voor deze producten.

 

"Delhaize behoudt identiteit"

Vlaams minister-president Geert Bourgeois woonde de presentatie bij en had naar eigen zeggen een goed gesprek met het management van Delhaize België. "Ik ben verheugd te vernemen dat Delhaize ook na de fusie met Ahold zijn eigen cultuur en identiteit zal behouden", verklaarde hij.

 

De tewerkstelling in Vlaanderen blijft op die manier bewaard, stelde de minister-president, die benadrukte dat 70% van het Delhaize-assortiment lokaal is. Geert Bourgeois had verder lof voor de voortrekkersrol die Delhaize speelt op het vlak van gezonde voeding, diversiteit, armoedebestrijding en ecologie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unilever reorganiseert Field Sales-team in België

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar Retail Field Sales-team, de winkelvertegenwoordigers van de FMCG-producent. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Colruyt en PepsiCo begraven de strijdbijl: weer Pepsi in de rekken

19/01/2018

Het vertrouwde assortiment van Pepsi en Lay’s komt weer in de rekken bij Colruyt. In november startte de keten een boycot tegen 29 producten van PepsiCo, omdat de merkproducent geen lagere prijzen wilde geven, maar de supermarktketen stopt daar nu mee.

Back to top