Delhaize bouwt hypermodern distributiecentrum in Ninove | RetailDetail

Delhaize bouwt hypermodern distributiecentrum in Ninove

Delhaize bouwt hypermodern distributiecentrum in Ninove

Naast het huidige distributiecentrum in Ninove plant Delhaize een nieuw, sterk geautomatiseerd verdeelcentrum voor snel roterende voedingsproducten en dranken. Het gaat om een investering van 143 miljoen euro.

Frequente leveringen

De werken aan het distributiecentrum zijn al gestart. Het nieuwe centrum zal afgewerkt zijn in 2017 en begin 2018 zal het volledig operationeel zijn. Met dit nieuwe distributiecentrum zal Delhaize beschikken over in totaal meer dan 200.000 m² aan opslag- en distributieruimte in ons land.

 

"Logistiek is de kern van de activiteiten van Delhaize en moet dus mee de groei en innovatie in ons winkelnetwerk mogelijk maken", zei Denis Knoops, CEO van Delhaize België, ter gelegenheid van de officiële voorstelling van het project. "Het nieuwe distributiecentrum kadert in de langetermijnvisie van Delhaize om haar eigen logistieke capaciteit verder te versterken en efficiënter te maken."

 

De focus van het distributiecentrum zal liggen op producten met hoge rotatie, die zeer frequent naar de winkels moeten getransporteerd worden. Naast dranken zullen onder meer ontbijtproducten, koekjes, deegwaren, sauzen, toiletpapier en luiers vanaf 2018 vanuit Ninove naar de winkels vertrekken. Die winkels zullen daardoor zelf minder opslagruimte nodig hebben voor deze producten.

 

"Delhaize behoudt identiteit"

Vlaams minister-president Geert Bourgeois woonde de presentatie bij en had naar eigen zeggen een goed gesprek met het management van Delhaize België. "Ik ben verheugd te vernemen dat Delhaize ook na de fusie met Ahold zijn eigen cultuur en identiteit zal behouden", verklaarde hij.

 

De tewerkstelling in Vlaanderen blijft op die manier bewaard, stelde de minister-president, die benadrukte dat 70% van het Delhaize-assortiment lokaal is. Geert Bourgeois had verder lof voor de voortrekkersrol die Delhaize speelt op het vlak van gezonde voeding, diversiteit, armoedebestrijding en ecologie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Back to top