Delhaize bouwt hypermodern distributiecentrum in Ninove | RetailDetail

Delhaize bouwt hypermodern distributiecentrum in Ninove

Delhaize bouwt hypermodern distributiecentrum in Ninove

Naast het huidige distributiecentrum in Ninove plant Delhaize een nieuw, sterk geautomatiseerd verdeelcentrum voor snel roterende voedingsproducten en dranken. Het gaat om een investering van 143 miljoen euro.

Frequente leveringen

De werken aan het distributiecentrum zijn al gestart. Het nieuwe centrum zal afgewerkt zijn in 2017 en begin 2018 zal het volledig operationeel zijn. Met dit nieuwe distributiecentrum zal Delhaize beschikken over in totaal meer dan 200.000 m² aan opslag- en distributieruimte in ons land.

 

"Logistiek is de kern van de activiteiten van Delhaize en moet dus mee de groei en innovatie in ons winkelnetwerk mogelijk maken", zei Denis Knoops, CEO van Delhaize België, ter gelegenheid van de officiële voorstelling van het project. "Het nieuwe distributiecentrum kadert in de langetermijnvisie van Delhaize om haar eigen logistieke capaciteit verder te versterken en efficiënter te maken."

 

De focus van het distributiecentrum zal liggen op producten met hoge rotatie, die zeer frequent naar de winkels moeten getransporteerd worden. Naast dranken zullen onder meer ontbijtproducten, koekjes, deegwaren, sauzen, toiletpapier en luiers vanaf 2018 vanuit Ninove naar de winkels vertrekken. Die winkels zullen daardoor zelf minder opslagruimte nodig hebben voor deze producten.

 

"Delhaize behoudt identiteit"

Vlaams minister-president Geert Bourgeois woonde de presentatie bij en had naar eigen zeggen een goed gesprek met het management van Delhaize België. "Ik ben verheugd te vernemen dat Delhaize ook na de fusie met Ahold zijn eigen cultuur en identiteit zal behouden", verklaarde hij.

 

De tewerkstelling in Vlaanderen blijft op die manier bewaard, stelde de minister-president, die benadrukte dat 70% van het Delhaize-assortiment lokaal is. Geert Bourgeois had verder lof voor de voortrekkersrol die Delhaize speelt op het vlak van gezonde voeding, diversiteit, armoedebestrijding en ecologie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!

Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris !

14/06/2018

(Advertorial) From 21st to 25th of October, Paris will be the world's food capital. 7,200 French and international exhibitors will be presenting their innovations among 21 exhibitions sectors.

Johnny Thijs stopt als voorzitter van Spadel

14/06/2018

Johnny Thijs is opgestapt als voorzitter van de Waalse mineraalwaterproducent Spadel. Zijn mandaat liep nog tot 2020, maar de gewezen postbaas treedt af “om persoonlijke redenen”, zo meldt De Tijd.

15% korting bij gebruik herbruikbare charcuteriedoos

14/06/2018

Vanaf vandaag krijgen klanten bij de lokale AD Delhaize van Geetbets korting wanneer ze een herbruikbare charcuteriedoos gebruiken. Liever een korting dan statiegeld, zo vindt uitbater Carl Vanhove.