Delhaize bouwt hypermodern distributiecentrum in Ninove

Delhaize bouwt hypermodern distributiecentrum in Ninove

Naast het huidige distributiecentrum in Ninove plant Delhaize een nieuw, sterk geautomatiseerd verdeelcentrum voor snel roterende voedingsproducten en dranken. Het gaat om een investering van 143 miljoen euro.

Frequente leveringen

De werken aan het distributiecentrum zijn al gestart. Het nieuwe centrum zal afgewerkt zijn in 2017 en begin 2018 zal het volledig operationeel zijn. Met dit nieuwe distributiecentrum zal Delhaize beschikken over in totaal meer dan 200.000 m² aan opslag- en distributieruimte in ons land.

 

"Logistiek is de kern van de activiteiten van Delhaize en moet dus mee de groei en innovatie in ons winkelnetwerk mogelijk maken", zei Denis Knoops, CEO van Delhaize België, ter gelegenheid van de officiële voorstelling van het project. "Het nieuwe distributiecentrum kadert in de langetermijnvisie van Delhaize om haar eigen logistieke capaciteit verder te versterken en efficiënter te maken."

 

De focus van het distributiecentrum zal liggen op producten met hoge rotatie, die zeer frequent naar de winkels moeten getransporteerd worden. Naast dranken zullen onder meer ontbijtproducten, koekjes, deegwaren, sauzen, toiletpapier en luiers vanaf 2018 vanuit Ninove naar de winkels vertrekken. Die winkels zullen daardoor zelf minder opslagruimte nodig hebben voor deze producten.

 

"Delhaize behoudt identiteit"

Vlaams minister-president Geert Bourgeois woonde de presentatie bij en had naar eigen zeggen een goed gesprek met het management van Delhaize België. "Ik ben verheugd te vernemen dat Delhaize ook na de fusie met Ahold zijn eigen cultuur en identiteit zal behouden", verklaarde hij.

 

De tewerkstelling in Vlaanderen blijft op die manier bewaard, stelde de minister-president, die benadrukte dat 70% van het Delhaize-assortiment lokaal is. Geert Bourgeois had verder lof voor de voortrekkersrol die Delhaize speelt op het vlak van gezonde voeding, diversiteit, armoedebestrijding en ecologie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Schotland voert als eerste minimumprijs in voor alcohol

21/11/2017

Schotland heeft een wereldprimeur te pakken, want het mag eindelijk een minimumprijs voor alcohol invoeren. De wet werd in 2012 al goedgekeurd, maar werd sindsdien tegengehouden door de whiskystokers.

Carrefour aanvaardt herbruikbare verpakkingen van klanten aan bedieningstogen

20/11/2017

Na een geslaagd testproject in de hypermarkt van Carrefour in Bierges, aanvaarden alle vestigingen van Carrefour Hypermarket en Market in eigen beheer vanaf nu herbruikbare zakjes en dozen die klanten zelf meebrengen aan de bedieningstogen van de winkels.

Greenpeace komt met kritische parodie op kerstreclame Coca-Cola

20/11/2017

Voor veel mensen betekent de kerstreclame van Coca-Cola op tv de echte start van de kerstperiode. Dit jaar heeft Greenpeace echter een parodie daarop gemaakt, waarin de organisatie de aandacht legt op de vervuiling waarvoor de frisdrankmaker verantwoordelijk is.

Tweede Leuvense foodhal De Smidse geopend

20/11/2017

Leuven is een foodhal rijker: dit weekend opende De Smidse aan het nieuwe Sluispark. In de voormalige smederij van Stella Artois zijn nu een verpakkingsvrije winkel, aperobags van Jeroen De Pauw, een pasta-atelier en meer te vinden.

Alibaba investeert 2,5 miljard in Auchan-dochter

20/11/2017

De Chinese e-commercereus Alibaba heeft een belang van 36% genomen in supermarktbedrijf Sun Art Retail Group. Met 450 supermarkten is dat de tweede grootste supermarktketen van China, en de Franse retailer Auchan is er de grootste aandeelhouder.

Colruyt controleert vleesleveranciers nu ook zelf

20/11/2017

Colruyt verscherpt de controle op zijn vleesproducten na de reeks schandalen die de vleessector de voorbije maanden alweer in een negatief daglicht stelde. In opdracht van de warenhuisketen licht een externe partner de slachthuizen onaangekondigd door.

Back to top