Fastfoodketen Five Guys geeft Antwerpen Belgische primeur

Fastfoodketen Five Guys geeft Antwerpen Belgische primeur
Shutterstock

Op de De Keyserlei in Antwerpen opent binnenkort de eerste Belgische vestiging van de Amerikaanse fastfoodketen Five Guys. De huurovereenkomst voor het pand is ondertekend, de opening volgt begin volgend jaar.

Expansie in 2018

Five Guys is een fastfoodketen die voornamelijk hamburgers en hotdogs aan de man brengt. Het bedrijf werd in 1986 opgericht en wordt momenteel nog gerund door de vijf zonen van oprichters Janie en Jerry Murrell. Het gaat prat op handgemaakte maaltijden, waarbij onder andere de aardappelen elke dag met de hand gesneden worden. In de restaurants zijn zo ook geen diepvriezen maar enkel koelkasten te vinden, wat de versheid van de producten moet garanderen.

 

Het bedrijf is voornamelijk te vinden in de Verenigde Staten, maar het heeft ook al vestigingen in het Midden-Oosten en in Europese landen als Duitsland, Frankrijk, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Volgend jaar wil het onder andere in de Benelux, Scandinavië, Oostenrijk, Zwitserland en Italië eerste restaurants openen.

 

Voor de huur van het pand aan de De Keyserlei 11, waar ook al onder andere de bioscoop van UGC en enkele andere restaurants te vinden zijn, werd Five Guys bijgestaan door Cushman & Wakefield.