Geen Albert Heijn langs N403 in Sint-Gillis-Waas

Geen Albert Heijn langs N403 in Sint-Gillis-Waas
Shutterstock.com

Albert Heijn mag geen vestiging openen op de N403 in Sint-Gillis-Waas, vlakbij de Belgisch-Nederlandse grens. De gemeente heeft de omgevingsvergunning voor een nieuw handelscentrum geweigerd, omdat ze vreest voor een verkeersinfarct.

 

Verkeersoverlast

Normaal zou de Albert Heijn in een nieuw gebouw langs de N403 komen, op de plaats waar zich vandaag onder andere een filiaal van Demo Keukens bevindt. De gemeente vindt de locatie echter om verschillende redenen ongeschikt en heeft de omgevingsvergunning voor een nieuw handelscentrum geweigerd.

 

In de eerste plaats vreest de gemeente een regelrecht verkeersinfarct op de nu reeds drukke N403, een gewestweg die Sint-Niklaas met de E34 verbindt. Bovendien zou het pand ook zeer slecht bereikbaar zijn voor fietsers. Volgens schepen van omgeving Herwin De Kind kan de inplanting van een grote speler als Albert Heijn ook nefast zijn voor de kleinhandelszaken in het naburige Sint-Pauwels.

 

Eerder brachten twee andere instanties, het Agentschap Wegen en Verkeer en het Comité voor kleinhandel, al een negatief advies uit. Ook van de buurtbewoners kwam er veel protest: er werden tientallen bezwaarschriften ingediend tegen het project.